Лікар до 30. Як Ольга Пеленичко впізнає пацієнтів за голосом та їздить на роботу в шоломі

Лікар до 30. Як Ольга Пеленичко впізнає пацієнтів за голосом та їздить на роботу в шоломі
  • Продовжуємо проєкт “Лікар до 30”.
  • Цього разу розповідаємо про сімейного лікаря, яка працює в Дальніх Гречанах. 
  • Ольга Пеленичко поділилася спогадами з дитинства, історіями про пацієнтів та особистим життям.
  • Дізнавайтеся, як молодий фахівець добирається на роботу “ні світ ні зоря” й впізнає своїх 1 880 пацієнтів за голосом.
Продовжуємо розповідати вам про молодих лікарів Хмельницького. Останнім фахівцем, з яким ми знайомилися, була 28-річна інфекціоністка Аліна Микитюк. Про її нелегку роботу читайте тут. 

Нагадуємо: героїв для наших матеріалів обирають самі читачі. Під попередніми публікаціями було згадано ім’я молодої сімейної лікарки, яка працює в амбулаторії №8, що на вулиці Волочиській. Наш новий матеріал саме про неї. Гортайте далі та знайомтеся ближче. 

Медик - не єдина професія, яку ця хмельничанка опановує у своєму житті. Інша зветься “мама”. Наша чергова героїня проєкту “Лікар до 30” прокидається “ні світ ні зоря”, щоденно обслуговує десятки пацієнтів, справляється з обов’язками завідувача амбулаторії й водночас приділяє час чоловікові та 5-річній доньці. 

Ольга Пеленичко - так звати сімейного лікаря, яка має 1 880 “задекларованих” пацієнтів. Усіх їх приймає в амбулаторії №8, що знаходиться в Дальніх Гречанах. Окрім цієї посади, лікарка обіймає ще одну - завідувача. Тож роботи їй вистачає і вдень, і вночі. Причина останнього - пацієнти, з якими медик на зв’язку 24/7. 

Відео дня

Ольгу розподілили на посаду патологоанатома

Допомагати й дбати про хворих Ольга вчилася із самого малечку. Її мама працювала старшою медсестрою у військовому госпіталі й часто брала дівчинку з собою на чергування. Та мовчки спостерігала за роботою і вже тоді в її голові стала зароджуватися маленька мрія - стати медиком. 

Отож, вже у шкільні роки майбутній медик точно знала, із чим пов’яже своє життя. Вже з 8 класу вона стала відвідувати хіміко-біологічний профіль. Там отримала свої перші знання з медицини. Старанно навчаючись, Ольга закінчила школу з золотою медаллю. А подавши документи до “вишів”, вступила на бюджет до чотирьох освітніх закладів. Зі всіх вона обрала Львівський національний медичний університет Данила Галицького. Граніт науки майбутня лікарка гризла не менш старанно, ніж в школі. 

Як і всі “бюджетники”, Ольга мала відпрацювати навчання за державний кошт у медзакладі, який потребував працівника. Тоді дівчина мала набиратися досвіду на посаді патологоанатома в Кам’янці-Подільському. Та доля розпорядилася по-іншому.

Дівчина обрала спеціальність “Сімейний лікар”. Каже, причиною цьому слугували тодішні обставини - медична реформа. Тож більшість “студентів-державників” обрали саме цей напрям. 

Інтернатуру лікарка проходила на базі міської та міської дитячої лікарні. У цих закладах вона набувала досвіду для охоплення широкої спеціальності, яка називається “сімейний лікар”.

Пошуком роботи Ольга стала займатися в рідному Хмельницькому. Вона шукала вакансії. Коли настав “день Х”, відправилася на співбесіду. На роботу її взяли в амбулаторію №8. Ольга погодилася і з того часу працює там на двох посадах: завідувача і сімейного лікаря.  

Таким чином стаж роботи 29-річної Ольги Пеленичко складає 6 років. З них найбільше часу вона працює саме в Дальніх Гречанах. Розповідає, що всі пацієнти - наче її рідні. Чимало з них тішать Ольгу подарунками, життєвими історіями і найголовніше - своїм одужанням. 

“О, Ольга Миколаївна їде на велосипеді”

Лікарка мешкає у районі обласної філармонії. Добиратися до місця роботи, м’яко кажучи, їй не дуже зручно, бо далеко. Втім це не хвилює Ольгу, а навпаки - приходиться їй до вподоби. Щоб встигнути на роботу на 8 ранку, вона щодня прокидається “ні світ ні зоря”. А добирається на Дальні Гречани не на автівці й не на маршрутці. Улюблений транспорт лікарки - велосипед. Одягаючи шолом, вона залюбки крутить педалі. А от взимку від цього задоволення вимушена відмовитися. Тож зараз на роботу прямує пішки. Каже, що на це їй потрібна година часу.

Нет описания.

У середньому в день молодий медик приймає 30-40 пацієнтів. Каже, навантаження досить велике. Адже мешканців мікрорайону є чимало. До слова, усіх їх лікарка називає великою родиною. Розповідає, що жителі Дальніх Гречан є дружніми й всі одне одного знають. Та й самі пацієнти є рідними для лікарки. 

За роки роботи із місцевими мешканцями, Ольга встигла всіх вивчити. Саме тому, з легкістю розрізняє пацієнтів за голосом чи постаттю. Каже, що пам’ятає, хто та які ліки приймав, скажімо, місяць тому. 

Переважна кількість її пацієнтів - люди старшого віку. Фахівець каже, що звертаються вони із різними скаргами. Мовляв, найпоширеніші - серцево-судинні захворювання й цукровий діабет. Лікарка зауважує, що за останні роки збільшилися випадки онкозахворювань. 

Нет описания.

Часто медик мусить виїжджати на виклики до хворих. Навіть під час нашої розмови, до Ольги зателефонували й узгодили час “домашнього” приймання. Такі виїзди лікарка здійснює без проблем. Каже, майже завжди на “двоколісному”, тож пересувається місцевістю швидко. 

Робочий день сімейної лікарки закінчується близько 18 години. Йдеться про її фізичну присутність в амбулаторії. Насправді медик працює “на телефоні” цілодобово. Каже, що пацієнти телефонують за консультацією в будь-який час. 

У декреті лікарка провела 1 рік

Ольга Пеленичко розповідає, що одружена і має 5-річну доньку. Каже, що в декреті провела всього рік. А далі - повернулася до пацієнтів. Бачитися з близькими лікарці доводиться лише ввечері. Мовляв, і чоловік, і вона весь час на роботі. Та й за таких обставин сім’я часто збирається разом на відпочинок. Лікарка каже, що вони прихильники туризму. Полюбляють проводити відпустку на природі, живучи в наметах. 

Як молодий лікар, Ольга Пеленичко каже, що намагається відстежувати всі сучасні методики. Вона додає, що залюбки консультується із досвідченими медиками, аби перейняти їхній досвід. Фахівець впевнена: медперсонал має розумітися одне з одним, не враховуючи хто і скільки досвіду має.

Що хмельничани кажуть про Ольгу Пеленичко

Відгуки про лікарів Хмельницького можна переглянути на сервісі medics. Там можна знайти адресу, за якою працюють медики. Також деякі фахівці розміщують своє фото. 

Хмельничани можуть поставити свою оцінку лікарю за 5-ти бальною шкалою. Або ж залишити  відгук. Сімейного лікаря Ольгу Пеленичко містяни оцінили найвищим балом. А ще залишили 13 коментарів. Усі вони є позитивними. 

Читайте також:

Медик до 30: хмельничанка Аліна розповіла про шлях від танців до роботи в інфекційній лікарні

Медик після “універу”. Розповідаємо про 29-річного сімейного лікаря Богдана Скринька

Лікар до 30. Розповідаємо про молодих медиків Хмельницького

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Наташа Поплавська- Худецька

    Уважний лікар.Знавець своєї справи.
  • Катерина Рудик

    Дійсно дуже гарний лікар і порядна людина, що немаловажно для такої професії
  • Алла Гулевата

    Лікар з великої  літери. Дуже хороша і приємна Людина. Уважна і чуйна. Ніколи нічого зайвого не назначає.
  • Антоніна Корчинська

    Ольга Миколаївна дійсно професіонал своєї справи. Вона уважний лікар до своїх пацієнтів. Людина, яка дуже любить свою роботу та відповідальна за здоровя  своїх пацієнтів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up