Медик після “універу”. Розповідаємо про 29-річного сімейного лікаря Богдана Скринька

Медик після “універу”. Розповідаємо про 29-річного сімейного лікаря Богдана Скринька
  • У рамках проєкту “Лікар до 30” ми публікуємо серію матеріалів про молодих медиків Хмельницького.
  • Цього разу знайомимося з 29-річним сімейним лікарем Богданом Скринько.
  • В амбулаторії №2, що в районі Заготзерно, він працює 2,5 роки.
  • За цей час його пацієнтами стали більше тисячі хмельничан.
  • Про їхні пізні дзвінки, смерть і роботу молодого фахівця загалом - читайте далі.
 
Молоді лікарі, які щойно здобули диплом і прийшли на роботу, викликають запитання у пацієнтів. Як кажуть самі медики, люди часто цікавляться віком і місцем, де вони здобули фахову освіту. Не рідко подібні запитання ставлять тим, хто молодо виглядає. Як, наприклад, попередній герой нашого матеріалу. Нагадаємо, ми розповідали про 29-річного педіатра Юрія Тарнавського. Прочитати про нього можете тут. 

Аби збільшити вашу довіру до фахівців без великого досвіду роботи - ми будемо готувати матеріали про медиків, які цікавлять читачів ВСІМ. Минулого разу ми просили залишити їхні імена в коментарях. Отоларинголог, реаніматолог, дитячий стоматолог - ви згадали про лікарів різних спеціальностей. Про них отримаєте наступні матеріали.

Один із медиків, який цікавить хмельничан - Богдан Скринько. Він працює сімейним лікарем в амбулаторії, що знаходиться на Повстанській (район Заготзерно). Ми навідалися до фахівця й дізналися про нього більше. Тепер розповімо про нього вам. 

Працевлаштувався без блату і подяк

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №2 знаходиться на Повстанській, 36. Із самого ранку там чимало пацієнтів, які сидять ледь не під кожними дверима. Нам вдалося поспілкуватися із молодим лікарем під час невеличкої перерви, що буває в нього рідко.

Відео дня

Нет описания.

Молодий сімейний лікар працює тут всього 2,5 роки. Чоловік виглядає молодо. Тож зізнається: запитань від пацієнтів стосовно віку не уникнути. 29-річний Богдан Скринько каже, що завжди люб’язно відповідає. А особливо допитливим розповідає про інші факти зі своєї біографії. Не відмовив у такому задоволенні й нам.

Майбутній медик родом з Теофіпольського району. Розповідає, що із обраним фахом визначився ще в школі. А причиною цього стали його дитячі хвороби, з яким довелося часто стикатися. Тож лікарською працею він захопився з юного віку. Закінчивши школу, він точно знав, який фах для себе обере.

Богдан Скринько почав навчання з Житомирського базового фармацевтичного коледжу. Продовжив гризти граніт науки в Тернопільському національному медичному університеті імені Івана Горбачевського. Пізніше на нього чекала інтернатура. 

Згодом постало питання стосовно працевлаштування. Роботу Богдан Скринько став шукати в Хмельницькому. Він звернувся до управління охорони здоров’я міськради. Каже, якийсь час для нього шукали вакансії. Врешті - знайшли в центрі первинної медико-санітарної допомоги №1. А саме: в амбулаторії, що йому підпорядковується. Богдан Скринько каже, що його взяли на місце іншого лікаря, який пішов на заслужений відпочинок. З того часу сімейний лікар і працює в закладі. Він каже, що на роботу його взяли “не по блату”. І додає: працевлаштуватися молодому лікарю в Хмельницькому цілком реально і без усіляких “подяк”.

Робота сімейного лікаря, каже чоловік, є дуже цікавою. Він додає, що до багатьох пацієнтів звикає. Адже спілкується із ними 24/7. 

Про робочі дні й смерть пацієнта

Поступово із лікарем стали заключати декларації. Так у нього назбиралося близько 1 300 пацієнтів. З усіма ними медик має домовленість - зв’язуватися із ним за потреби в будь-який день і час. Саме тому Богдан Скринько цілодобово на телефоні. Каже, що звик до занадто ранніх чи пізніх дзвінків. Їх приймає за нормальне явище. Мовляв, це краще, ніж люди займатимуться самолікуванням.

Скринько Богдан Богданович
Фото medics.com.ua

Окрім приймання в амбулаторії, лікар приходить і на виклики додому. Каже, що це особливо актуально в період пандемії. Адже чимало пацієнтів побоюються навідуватися в лікувальний заклад. “Буває, що оглядаю після візиту “швидкої”, кардіограму роблю чи забір крові для загального аналізу”, - розповідає він. 

Багатьох своїх пацієнтів сімейний лікар сприймає, наче рідних. “Звикаю”, - пояснює він. Саме тому деякі ситуації, пов’язані з ними, бере близько до серця. 

За час своєї роботи Богдан Скринько встиг побачити смерть. Сталося це з чоловіком похилого віку, який от-от пережив інсульт. Того дня, згадує сімейний лікар, пенсіонера виписали зі стаціонару. Вже за кілька годин після цього дідусеві стало зле. Не дочекавшись візиту сімейного лікаря, він помер. 

В нинішніх умовах пандемії коронавірусу, лікар часто приймає людей з COVID-19. Робить це в окремому спеціально відведеному кабінеті. А тим, хто побоюється йти в амбулаторію - призначає лікування і надає підтримку телефоном. 

На запитання щодо складнощів у своїй роботі, сімейний лікар розводить руками. Каже, що до цієї професії в нього лежить душа. Тож він з радістю допомагає людям, читає спеціалізовану літературу й долучається до всіх можливих вебінарів. Мовляв, медик має вчитися все життя. Особливо якщо до цього має хист і бажання.

Відгуки про лікаря

У сучасному світі не обійтися без “гугла”. Як розповідав Богдан Скринько, що навіть лікуються за допомогою інтернету. А з лікарями деякі знайомляться в сервісі “medics”. Там в більшості медиків є їхні фото, місце роботи і зазначений досвід. А ще - відгуки, які залишають після прийому.

Ми поцікавилися, що пишуть про сімейного лікаря Богдана Скринька. Загалом є 10 відгуків. З них лише один не на користь медика. Оцінили молодого фахівця найвищим балом - 5.

Нагадуємо, ви можете залишити у коментарях ім’я молодого лікаря, про якого хочете дізнатися більше. Все решта - ми зробимо за вас. Зустрінемося, поспілкуємося та опублікуємо на нашому сайті. 

Читайте також:

Медик до 30: хмельничанка Аліна розповіла про шлях від танців до роботи в інфекційній лікарні

Лікар до 30. Розповідаємо про молодих медиків Хмельницького

Лікар до 30. Як Ольга Пеленичко впізнає пацієнтів за голосом та їздить на роботу в шолом

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Світлана Муляр

    Богдан Скринько, пам'ятаю, якщо ще в школі, чітко знав, ким хоче стати! Ми, його однокласники, ще не могли визначитись, а він ще зовсім юним хотів стати лікарем, допомагати людям.
    Впевнена, що ти Хороший Лікар, бо знаю, що ти дуже щира і чуйна людина! Успіхів тобі в цій нелегкій роботі і здорових пацієнтів!😉
  • Віталіна Безпрозвана

    Молодий лікар- Аліна Микитюк, інфекційна лікарня,чекаємо на статтю-лікар до 30.
  • Любов Сердунич

    "...з Богданом СкринькоМ"! Українські прізвища поки що ВІДМІНЮЮТЬСЯ!
  • Альбина Матвийчук

    Доктор молодой, но компетентный, внимательный к  пациентам. Наш семейный врач! Очень ему благодарны!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up