МОЗ запровадить е-рецепти на наркотичні засоби, інсуліни та антибіотики

МОЗ запровадить е-рецепти на наркотичні засоби, інсуліни та антибіотики
Фото ілюстративне
  • В Україні планують запровадити нові електронні рецепти на лікарські засоби. У такий спосіб хочуть боротися із самолікуванням.
 

З 2021 року програму "Електронний рецепт" в Україні буде поширено на інсуліни, наркотичні та імуносупресивні засоби. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу,

Також він заявив, що продавати за електронним рецептом будуть наркотичні препарати, інсуліни, імуносупресивні лікарські засоби з 2021 року; антибіотики з 2022 року; інші рецептурні групи лікарських засобів з 2023 року.

За словами Степанова, причиною нововведення став неконтрольований відпуск в Україні рецептурних лікарських засобів з аптек, що призводить до поширення самолікування, а в результаті – погіршення здоров’я населення.

Відео дня

"Коли безконтрольно люди починають приймати ті ж самі антибіотики. До чого це призводить у майбутньому — це викликає резистентність людини до антибіотикотерапії, антибактеріальної терапії. Що це означає? Це якщо дійсно потім необхідно буде вживати антибіотик при тому чи іншому захворюванні — то цей антибіотик просто не буде дієвим. тому ви просто робите шкоду своєму організму. Тому дуже важливо, щоб в нас були зрозумілі правила щодо відпуску рецептурного лікарських засобів. Щоб вони відпускались виключно за призначенням лікаря", – пояснив міністр.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дима

    Давно не било так противно читать про новшества власти. На сегодня большинство людей лечатся сами. Особенно зная ,какие специ занимают свои крісла.
  • Наталія Квасюк

    Скоріше повмираємо. От і все
  • Анонім

    Ухудшение здоровья населения произошло, когда власть озаботилась здоровьем населения и начала медреформу. После второго этапа можно скорее ноги откинуть, чем попасть к специалисту.
    На наркотические еще можно понять. Чем им инсулины не угодили? Это диабетикам теперь придется тратить уйму времени и нервов, чтобы инсулин "добыть". А у врачей появится еще одна статья для взяток. Кому надо - все выпишут. А простые смертные пусть помирают.
  • Олег Ткачук

    Шоб не лікувались самі, бо треба брити гроші

    Галина reply Олег Ткачук

    Лікар повинен коштувавти міліони як і його освіта
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up