Що відомо про хмельничанку, в якої виявили коронавірус (ВІДЕО)

Що відомо про хмельничанку, в якої виявили коронавірус (ВІДЕО)
Фото ілюстративне. ТСН.
  • COVID-19 виявили у 29-річної мешканки Хмельницького.
  • Вона їздила в туристичну подорож у період карантину - 15-16 березня.

У 29-річної хмельничанки виявили коронавірус. Захворювання було підтверджено в лабораторії у Києві. Лише після цього було повідомлено про те, що у Хмельницькому зафіксовано перший випадок

Додамо, що тестування проводили і на ампліфікаторі у Хмельницькому. Він показав позитивний результат ще вранці 27 березня. Та розголошувати це, як повідомив голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, не могли, допоки не отримали підтвердження із Києва. Про це розповіли під час онлайн-брифінгу в адміністрації сьогодні, 28 березня.

Щодо дівчини, у якої виявили коронавірус, то вона приїхала із Австрії та Угорщини. Вона була за кордоном уже в період карантину - 15-16 березня. Це була туристична подорож. Відомо, що під час поїздки вона контактувала із 11 особами. Усі вони були встановлені. Також відомі всі, хто їхав із нею в потязі.

Відео дня

Хмельничанка працює на виробництві у місті. Яке саме, де воно знаходиться, а також мікрорайон, в якому проживає дівчина, не називають задля уникнення конфліктних ситуацій і унеможливлення зайвої паніки.

Контактувала хмельничанка також із своїм батьком. Під час брифінгу Дмитро Габінет зазначив, що тато дівчини зараз перебуває на ізоляції в одному із сіл області. Там він доглядає за своїм 80-річним батьком, дідусем дівчини.

Село, в якому проживає батько, має населення близько 700 осіб. Там будуть визначені всі особи, які контактували із чоловіком, і оглянуті медиками. Також буде проведена дезінфекція приміщень.

Стан дівчини оцінюють, як стабільний. Про це ще вчора розповідали головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна.

 - Коли вона поступала, то вона була такою, яка не потребує госпіталізації. Вона така, що може лікуватися вдома, у неї немає пневмонії. Ми їй призначили обстеження, але не думали, що у неї буде коронавірус. Ті, що ми їх підозрювали більше, з пневмоніями, у них результат від’ємний, - сказала лікарка.

Нагадаємо, що експрес тест на коронавірус у дівчини показав негативний результат. Натомість у чоловіка, в якого він був позитивний, лабораторні дослідження COVID-19 не виявили.

Читайте також: 

Нове рішення щодо хмельницьких ринків: що зміниться

На в’їздах у Хмельницький встановлять блок-пости

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up