На Хмельниччині почався ріст захворюваності на COVID-19

На Хмельниччині почався ріст захворюваності на COVID-19
Фото ілюстративне

В області кількість хворих в липні збільшилась вдвічі, а в Хмельницькому — втричі. Медики б'ють на сполох та радять якомога швидше вакцинуватися.

Чергова хвиля COVID-19 невпинно шириться планетою. В Україні захворюваність також набирає обертів, адже українці масово повертаються додому з Європи, а там уже протягом кількох тижнів зростає кількість нових випадків хвороби. Нагадаємо, рекордну кількість хворих ще на початку липня фіксували в Італії, Великобританії, Франції та Німеччині. 

На Хмельниччині приріст нових хворих також є, кажуть медики. 

— За період з 22 до 28 липня 2022 року на території області виявлено 206 осіб з підозрою на COVID-19, з них 31 дитина та 7 медпрацівників. 38 осіб були госпіталізовані, 5 з них — діти. За згаданий період одужали 122 особи, з них 11 дітей та 8 медпрацівників. На жаль, внаслідок ускладнень, спричинених COVID-19, померла 1 людина, — повідомляють в Центрі контролю та профілактики хвороб

Відео дня

Кількість хворих влітку почала збільшуватися. Однак, якщо за червень особливо росту не спостерігалося, то в серпні медики почали бити на сполох. Кажуть, кількість хворих на коронавірус виросла вдвічі за останній місяць і продовжує рости. 

Так, по області на COVID-19 захворіли:

У червні внаслідок ускладнень, спричинених хворобою, померли 6 осіб, а в липні — 2.

Найбільше випадків хвороби в цей період фіксували у Хмельницькому: 

— Якщо за 30-31 липня у Хмельницькій області було підтверджено 59 нових випадків COVID-19, то лише за 1 серпня зафіксували на 1 випадок менше, — додають в Центрі контролю та профілактики хвороб

Такі аналітичні дані підтверджують, що на Хмельниччині почався ріст захворюваності на COVID-19. Щоб зупинити цей процес лікарі радять дотримуватись протиепідемічних заходів та робити щеплення! Вакцини проти COVID-19, кажуть, в області є вдосталь.

Станом на 1 серпня цього року в області щеплення отримали більше 997 тисяч громадян:

Наразі вакцинуватися проти COVID-19 можна в амбулаторіях за місцем тимчасового перебування або постійного проживання. 

Отримати щеплення в Хмельницькому можна в наступних пунктах:

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Актуальний перелік пунктів щеплень по Україні можна знайти за посиланням або за номером телефону 16-77.

Нагадаємо, в Україні дозволили одночасно вакцинуватися проти Covid-19 та інших інфекційних хвороб дітям від 12 років та дорослим. Детальніше про це читайте за посиланням. Крім того, людям, віком 60+ дозволили отримати другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

Коли. кому та за яких умов можна отримати бустерну дозу щеплення проти коронавірусу розповідаємо детально у матеріалі Коли можна щепитися бустерною дозою вакцини проти COVID-19.

Найбільш розповсюдженим наразі, за даними досліджень, є Омікрон, що протікає значно легше, ніж попередні штами. Зазвичай, він “маскується” під ГРВІ та проходить за 3-4 дні. Сплеск захворюваності викликаний мутаціями BA.4 та BA.5 варіанту "Омікрон", які дуже легко передаються від людини до людини. Вірус BA.5 вже зафіксували в сусідній Чернівеччині. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Natali Dremlyuga

    👎👎👎👎👎👎👎
  • Юра Наконечный

    Ебанько

keyboard_arrow_up