В сусідній області виявили новий різновид штаму COVID-19, — МОЗ

В сусідній області виявили новий різновид штаму COVID-19, — МОЗ

Медики застерігають, перші 7 випадків вже діагностували в одній з областей. Однак, штам вже міг розповсюдитися по інших регіонах. 

Йдеться про різновид “Омікрону”, який називають типом “ВА.5”. Наразі, повідомляють в МОЗ, 7 таких випадків вдалось знайти у Чернівецькій області. Водночас, лікарі застерігають, не виключено, що підтип “Омікрону” вже є в інших регіонах. Дослідження зразків наразі триває. 

— COVID-19 все нікуди не зник. Ба більше, вірус мутує і намагається ухилитись від імунної відповіді. Україна мало чим відрізняється від європейських країн, де цей підтип активно поширюється, — додають в Міністерстві

До слова, в Євросоюзі розпочалась нова хвиля коронавірусу. Сплеск захворюваності викликаний мутаціями BA.4 та BA.5 варіанту "Омікрон", які дуже легко передаються від людини до людини, повідомляє "Українська правда". В Україні ще на початку липня заговорили про збільшення кількості хворих на COVID-19.

Відео дня

— Дослідження клітинного імунітету вказують, що Т-клітини утворені в тілі людини після трьох доз мРНК вакцини, зберігають свою ефективність проти штаму «Омікрон». Саме клітинний імунітет пов’язують із захистом проти тяжкого перебігу інфекції, госпіталізації та смерті, — наголошують в МОЗ. 

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 наразі ускладнюється й на Хмельниччині. Зокрема про це заявляють медики Славути. Вони також стурбовані появою нового штаму. 

— Поки що хворих небагато, але захворюваність починає набирати обертів. Тому можу прогнозувати, що захворюваність буде зростати. Йдеться про новий штам "Омікрону", до якого населення ще немає імунітету, тому хворих на коронавірусну інфекцію буде більшати, — заявляє Людмила Косячова, лікар-інфекціоніст «Славутського центру первинної медико-санітарної допомоги».

Для профілактики захворювання медик радить вживати усі можливі заходи. А саме: 

Отримати щеплення в Хмельницькому можна в наступних пунктах:

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Актуальний перелік пунктів щеплень по Україні можна знайти за посиланням або за номером телефону 16-77.

Нагадаємо, в Україні дозволили одночасно вакцинуватися проти Covid-19 та інших інфекційних хвороб дітям від 12 років та дорослим. Детальніше про це читайте за посиланням. Крім того, людям, віком 60+ дозволили отримати другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

З 1 червня припинив свою діяльність Центр масової вакцинації на Володимирській. Але отримати щеплення хмельничани можуть без проблем в поліклініках та амбулаторіях сімейної медицини. В яких саме — читайте за посиланням. 

Найбільш розповсюдженим наразі, за даними досліджень, є Омікрон, що протікає значно легше, ніж попередні штами. Зазвичай, він “маскується” під ГРВІ та проходить за 3-4 дні. До того ж, у теплу пору року українці більше часу проводять надворі, що мінімізує контакти й передачу захворювання (мова не йде про окуповані території та місця, де тривають активні бойові дії).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Слава Карпов

    Піздьож готовлять новий лохотрон
  • WoinXamza

    Зовсім небачу проблем з ковідом незаебуйте народ ато пизди получити
  • Владимир Шевченко

    Сша уже новую заразу приперло ,а то с вакцыной провалилось ,в*йна пошла не по плану.
  • ЧитачЧитачів

    Серйозно взявся Радуцький щоб протянути законопроєкт 4142, за яким передбачена поголовна вакцинація та тотальний контроль за "піддослідними".

    "Проект закону «Про систему громадського здоров’я» під номером 4142 передбачає примусову вакцинацію дорослого населення і дітей, відлучення вiд дошкiльного виховання та освiти, звільнення з роботи за відмову від вакцинації, вилучення нерухомості та автотранспорту громадян на потреби боротьби з епідемією."

    Es fero reply ЧитачЧитачів

    я вакцинована. не було виходу. я ж чесна бля. але не відчуваю нічого такого після вакцини. але мені похер.

    більше бісять наші люди. сто раз чуть не вмерлі

keyboard_arrow_up