На Хмельниччині зареєстрували 5 випадків сальмонельозу

На Хмельниччині зареєстрували 5 випадків сальмонельозу

Також є 38 хворих на гастроентероколіт, випадки дизентерії, хвороби Лайма, вітряної віспи. 

Минулого тижня в Хмельницькій області зареєстрували більше 40 випадків інфекційних хвороб. В період з 11 по 17 червня медики діагностували сальмонельоз п’ятьом хворим. 

Також в цей період зареєстрували 38 хворих на гастроентероколіт (захворювання, при якому запальні процеси проходять одночасно і в шлунку і в тонкому і в товстому кишечнику - авт.). З них - 19 дітей. 

Виявлено також поодинокі випадки дизентерії, хвороби Лайма, вітряної віспи та укусів тварин. Спалахів інфекційних захворювань не було зафіксовано. Про це повідомляють в Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Відео дня

Сальмонельоз — це гос­тре ін­фекцій­не киш­ко­ве зах­во­рю­ван­ня, збуд­ни­ка­ми яко­го є різ­ні ви­ди бак­те­рій ро­ду Salmonella. Саль­мо­не­ла вра­жає шлун­ко­во киш­ко­вий тракт, іно­ді зах­во­рю­ван­ня має пе­ре­біг з ти­фо­по­діб­ни­ми сим­пто­ма­ми, рід­ше у виг­ля­ді ге­не­ра­лі­зо­ва­них сеп­тичних форм.

Збуд­ни­ки саль­мо­нельозу над­зви­чай­но стій­кі до впли­ву низь­ких тем­пе­ра­тур, а та­кож ін­ших про­явів зов­нішнього се­ре­до­ви­ща. Ба­га­то шта­мів саль­мо­нел стій­кі до дії ан­ти­бі­оти­ків, але лег­ко ги­нуть від хло­ру де­зін­фі­ку­ючих роз­чи­нів.

Джерело збудника інфекції - тварини (велика рогата худоба, свині, вівці, коні, свійська водоплавна птиця, кури, рептилії, коти, собаки, домашні гризуни), хворі на сальмонельоз люди або здорові бактеріоносії.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами в нашому Telegram-каналі▶ https://t.me/vsimnews

  • ЧитачЧитачів

    А ковід - все?

keyboard_arrow_up