Півроку на пошук: з 1 січня українці обиратимуть свого лікаря

Півроку на пошук: з 1 січня українці обиратимуть свого лікаря

З 1 січня 2017 року українці мають визначитися з лікарем, який їх обслуговуватиме. На це у них буде півроку.

Протягом шести місяців МОЗ працюватиме з регіонами, аби міста і тергромади вирішили, як у них виглядатиме первинна ланка медицини. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун в інтерв'ю "Українській правді".

"З 1 січня розпочинається зміна у первинній ланці. Люди мають починати шукати своїх лікарів - на це є півроку. А вже у липні ми сподіваємось розпочати підписання договорів між пацієнтами і лікарями", - розповіла Уляна Супрун.

В.о. міністра каже, що неважливо, чи будуть центри первинної допомоги, чи поліклініки, чи приватні клініки. Головне, аби первинна ланка була доступною для людей. 

Відео дня

За її словами, до липня МОЗ хоче зібрати всі реєстри пацієнтів, які існують у країні. А до 1 квітня вже мають запустити базовий рівень E-Health з реєстром лікарів і пацієнтів.

"Зараз ми вносимо в ту систему всі наявні дані. Відтак спускаємо її на первинну ланку з липня, аби всі лікарі вписали в базу своїх пацієнтів", - зазначила Уляна Супрун.

Аби пацієнтам краще зорієнтуватися з вибором хорошого лікаря, Супрун каже, що в такому випадку "дуже гарно працює "сарафанне радіо", оскільки люди передають один одному, задоволені чи ні вони своїм лікарем.

"Пацієнти задоволені чи не задоволені, вони передають інформацію один одному. Так само й лікарі. У багатьох пацієнтів є знайомі лікарі, або спеціалісти, у яких вони вже були, від них також можна дізнатися, де є хороший лікар і куди можна піти. Якщо я живу в селі й там є п’ять лікарів, то я почну працювати з одним із них і з часом побачу, гарний він чи ні", - підкреслила в.о. міністра.

Однак вона не виключає, що у перший рік люди будуть частіше змінювати своїх лікарів, оскільки підписаний договір можна буде змінювати, якщо лікар чи пацієнти не хочуть далі співпрацювати.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up