Центр рекреації «Берег надії» оновили на 8,6 мільйона: що там є і для кого

Центр рекреації «Берег надії» оновили на 8,6 мільйона: що там є і для кого
  • Рекреаційний центр «Берег надії» біля Головчинців оновив корпус для реабілітації військових та жителів громади.

  • Відділення розраховане на 30 пацієнтів, їм пропонують фізичну та психологічну реабілітацію, а також відпочинок.

  • Пройти реабілітацію можна безкоштовно один раз на рік.

Поблизу села Головчинці Меджибізької громади невдовзі почне приймати пацієнтів оновлений корпус рекреаційного центру «Берег надії». Заклад підпорядкований Хмельницькій міській раді та фактично розташований у лісі на тій же території, що й табір «Чайка».

Цього тижня оновлення у «Березі надії» презентували журналістам. Під час заходу міський голова Олександр Симчишин розповів, що розвивати заклад почали 2016 року. Тут відпочивали та оздоровлювалися військові та члени їхніх родин. Їхні заїзди тривали 7-10 днів.

Після 24 лютого 2022 року потреба у відпочинку зросла, а також додалася потреба в реабілітації. Тому в громаді почали створювати реабілітаційні відділення. 2023 року таке відкрили на Житецького, 22, у вигляді підрозділу міської лікарні.

Відео дня

Разом з цим почали роботу над створенням відділення у «Березі надії». Ще влітку 2023 року купили частину обладнання, у в жовтні почали ремонт приміщення. До того ж оновили котельню, аби заклад міг працювати весь рік. Разом з цим докупили обладнання та найняли працівників. Внаслідок цього штат закладу зріс з 18 до 40 осіб. Це, зокрема, лікарі, реабілітологи та психологи.

В результаті отримали відділення, розраховане на одночасне перебування 30 пацієнтів. Для них передбачена фізична та психологічна реабілітація, а також відпочинок — екскурсії, велотури, скандинавська ходьба, можливість займатися спортом.

Пройти реабілітацію у «Березі надії» зможе кожен мешканець громади з відповідними показаннями, при цьому пріоритетом є військові та члени їхніх сімей. Заїзди триватимуть 14 або 21 день залежно від індивідуального плану реабілітації. Це безкоштовно один раз на рік коштом міського бюджету. Перший заїзд запланований на 19 квітня.

Оновлення у «Березі надії» обійшлися у п’ять мільйонів гривень. Таку суму назвав міський голова. Частину обладнання подарували благодійники, частину купили з суттєвою знижкою.

У системі електронних закупівель «Prozorro» є три закупівлі, які стосуються ремонтів у «Березі надії»:

Разом це 5 043 811 гривень.

Крім того, у «Prozorro» є три закупівлі, які стосуються спеціалізованого обладнання для «Берегу надії»:

Разом це 3 557 240 гривень.

Олександр Симчишин також додав, що нині триває розробка проєкту Центру психічного здоров’я та реабілітації, який буде розташований неподалік «Берегу надії». Роботи планують розпочати цього року. Очікується, що там буде «кількасот місць», а скільки саме, стане відомо після завершення проєктування.

Додамо, що згаданий міським головою центр хочуть створити на базі занедбаного дитячого табору, власником якого був «Укрелектроапарат». Минулого року його викупила міська лікарня. Більше про це ви можете дізнатися з окремого матеріалу.

Тренажер для відновлення функцій кисті

Кабінет психолога

 

Соляна кімната
Кімната для групових занять

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up