У Хмельницькому посилюють карантин: перелік обмежень

У Хмельницькому посилюють карантин: перелік обмежень
Фото ua.depositphotos.com
  • Нові обмеження почнуть діяти із понеділка, 22 березня.
  • З часом карантин можуть посилити ще більше.

У Хмельницькому погіршується ситуація із захворюваністю на COVID-19. Кількість випадків щодня зростає. Через це у місті вирішили ввести додаткові обмеження. Рішення про це прийняли на засіданні місцевої комісії ТЕБ та НС. Про обмеження на брифінгу розповів заступник міського голови Роман Примуш.

Згідно із рішенням комісії з понеділка, 22 березня буде заборонено:

  • проведення масових заходів (культурних, спортивних, розважальних)
  • робота закладів культури (окрім музеїв та кінотеатрів)
  • робота позашкільних гуртків та секцій

Додаткові заходи стосуються закладів освіти. На час канікул, які розпочнуться із 22 березня, вчителі шкіл переводяться на дистанційний режим роботи. Також для технічного персоналу буде розроблений окремий графік для того, щоб мінімізувати контакти між ними. 

Відео дня

По завершенню канікул школи можуть перейти на дистанційну форму навчання. Це може бути як для учнів 5-11 класів окремо, так і для учнів 1-4 класів включно. За словами Романа Примуша, рішення про це прийматиметься згодом відповідно до ситуації із захворюваністю.

Щодо вищих навчальних закладів, то міськрада рекомендує їм перейти на дистанційну форму навчання. Дитячі садочки продовжать працювати.

Стосуються обмеження і структурних підрозділів виконкому Хмельницької міськради. Вони практично припинять прийом громадян. Будуть надаватися лише невідкладні послуги. Про режим роботи і список доступних послуг буде повідомлено додатково.

Заклади торгівлі та харчування продовжать працювати. Але за їхньою роботу вестимуть посилений контроль. Це стосується магазинів, ринків, супермаркетів, кафе, ресторанів та інших.

Окремо Роман Примуш розповів про ситуацію із громадським транспортом. В міськраді сподіваються, що додаткові обмеження зменшать пасажиропотік. Особливо це стосується кількості людей, які одночасно знаходяться на зупинці. Якщо ж ситуація кардинально не зміниться, то можуть ввести додаткові обмеження. Один із варіантів - введуть окремий графік для проїзду пільговими категоріями.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Людмила Савченко

    Смерть однієї близької людини-це трагедія, смерть тисяч чужих-просто статистика. А ви особисто дотримуєтися усіх карантинних норм? Давайте це робити свідомо, може допоможе?
  • Людмила Савченко

    Доки грім не гримне, мужик не перехреститься. За необхідність введення суворіших обмежень лише той, кого ця біда не оминула. лише той
  • Alika Sky

    Нема контролю за не носіння масок. Нікого не штрафують. Заходиш в магазин, продавці без масок, люди на плечах чиплять, дихають в потилицю. Ситуація серйозна далі нікуди
  • Читач74

    Я б краще пересиділа весь період на жорсткому карантині, ніж лікувати наслідки короновірусу в обох батьків ( 56 років) інсульт, тромбоемболію, цукровий діабет. До  перенесеного короновірусу були абсолютно здоровими. Тому думайте, чи дотримуватись дистанції в супермаркети, чи носити маску
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up