У кого народжують хмельничанки: список гінекологів і відгуки

У кого народжують хмельничанки: список гінекологів і відгуки
  • У Хмельницькому перинатальному центрі є 21 лікар, який приймає пологи.
  • Що про них кажуть жінки, які вже стали мамами?
  • Зібрали відгуки про хмельницьких медиків, які допомагають з’явитися на світ.

У Хмельницькому міському перинатальному центрі, що на Хотовицького, за 6 місяців 2021 року прийняли 1 011 пологів. Про це vsim.ua повідомили в управлінні охорони здоров’я Хмельницької міськради. Перш ніж народити, всі жінки мають стати на облік до дільничного акушера-гінеколога. Раніше журналістка Олександра Клименко складала рейтинг популярних жіночих лікарів. Його сформувала на основі даних за кількістю вагітних на обліку в кожного акушер-гінеколога за минулий рік. Кому найбільше довіряють свою вагітність, читайте тут. 

Загалом стати на облік головний лікар перинатального центру Андрій Ропотан рекомендує до 12 тижнів вагітності, тобто у першому триместрі. Натомість стосовно пологів домовлятися з лікарем радять під час останнього триместру вагітності. 

Одні хмельничанки обирають собі медика до вподоби й обговорюють з ним заздалегідь всі деталі. А інші - народжують без домовленості. Таким чином пологи в них приймає черговий лікар. До слова, чи домовлятися про пологи зарання залежить від перебігу вагітності. У випадку ускладнень дільничні акушер-гінекологи дають рекомендації в якого саме медика краще народжувати. 

Відео дня

Досвід хмельничанок

Хмельничанка Ірина народила доньку понад рік тому. Її вагітність протікала добре. Тому її гінеколог утримався від рекомендацій стосовно домовленостей про пологи. Відтак, жінка розповідає - вона народила швидко, а лікар при цьому спрацював максимально професійно. Народжувала Ірина в Ольги Полунченко, яка на той момент виявилася черговим медиком у перинатальному центрі. 

У соцмережах хмельничанки часто обмінюються досвідом стосовно власних пологів. Одна з них розповідає - ні з яким конкретно лікарем не домовлялася. Приїхавши в медзаклад, їй порадили, до якого чергового лікаря краще йти. Тому вона обрала собі акушер-гінеколога до вподоби.

Ще одна хмельничанка, Марина, задоволена своїми пологами без домовленостей. 

А от хмельничанка Алла перед пологами домовлялася з конкретним лікарем. В результаті, залишилася задоволена. 

Хто і в якому відділенні приймає пологи

Загалом у міському перинатальному центрі є два пологових відділення. У кожному з них функціонує фізіологічна операційна та післяопераційні палати. Як вони виглядають та скільки коштують читайте в матеріалі Звичайні та VIP. Як виглядають і скільки коштують палати в Хмельницькому перинатальному центрі (ФОТО). 

В кожному з пологових відділень закріплені лікарі, які приймають пологи. Журналістці vsim.ua в управлінні охорони здоров’я міськради надали інформацію щодо медиків, які приймають пологи. Таких є 21. За яким відділенням вони закріплені дивіться в інфографіці. 


 

Що кажуть про лікарів, які приймають пологи

У період із 1 січня по 1 липня цього року, в Хмельницькому перинатальному центрі прийняли 1 011 пологів. Інформацію по кожному лікарю окремо за цей час журналістці не надали. Натомість відповіли, що таких даних в медзакладі не ведуть.

Журналістка зібрала відгуки по кожному лікарю, який приймає пологи. Для цього скористалася сервісом Medics, сайтом roddom.km та спільнотою в Instagram “Мамочки Хмельницького”. Серед всіх медиків є як молоді фахівців, так і більш досвідчені. 

Андрій Ропотан

Є гінекологи, які не догодили деяким хмельничанкам. Наприклад, є хмельничанки, які пишуть, що Андрій Ропотан завдав їм шкоду під час оперативних втручань. 

Алла Жук

Негативні коментарі залишають хмельничанки про акушера-гінеколога Аллу Жук. Один із них її колишня пацієнтка залишила на сервісі Medics.  У змісті повідомлення наступне: “Краще не зв'язуватися з таким лікарем, а то горя буде більше, а ніж щасливої вагітності і пологів. Не рекомендую ВЗАГАЛІ”. Решту відгуків про Аллу Жук залишили в спільноті “Мамочки Хмельницького” в Instagram. 

Олена Британчук

Про Олену Британчук хмельничанки залишають лише позитивні відгуки. Окрім професіоналізму лікаря, пишуть про її гарні людські якості. 

Тетяна Кривенко

Про акушера-гінеколога Теятна Кривенко хмельничанки відгукуються як позитивно, так і негативно. На сайті roddom.km про медика пишуть наступне:

Ольга Полунченко

Ольга Полунченко - акушер-гінеколог, про яку хмельничанки залишили більше позитивних коментарів. Однак серед них є і негативні. Одна з жінок пише, що їй не сподобалося відношення медика. 
 

Тарас Закутній

Тарас Закутній - молодий акушер-гінеколог, про якого на vsim.ua вже був опублікований матеріал в рамках проєкту “ЛІкар до 30”. Прочитати про нього детальніше можете тут. Читачі залишали про медика коментарі на сайті. Серед них лише позитивні. 

Ольга Лісничук

Про акушера-гінеколога хмельничани відгукуються позитивно. Пишуть наступне:

Олександр Чекановський

Про цього лікаря у соцмережах, на сервісі Medics і на сайті roddom є обмаль відгуків. Одна з хмельничанок народжувала у цього медика без домовленості. За її словами, все пройшло добре. 

Анатолій Григоренко

Анатолія Григоренко хмельничанки називають компетентним лікарем і хорошою людиною. Досвідом пологів у цього акушера-гінеколога вони залюбки поділилися з іншими жінками. 

Руслан Бабій

Руслана Бабія хмельничанки називають молодим лікарем. Про нього залишили лише позитивні відгуки.

  • Попала на його зміну, задоволена на всі 200%. Лікар від Бога.

Лариса Лисюк

Лариса Лисюк - лікар, якою хмельничанки задоволені. Ті, хто народжував у неї, пишуть слова вдячності та рекомендують її іншим жінкам. 

Жанна Сидорова

Про акушера-гінеколога хмельничанки відгукуються здебільшого негативно. Деякі жінки пишуть, що фахівець завдала шкоду, як породіллям, так і дітям. 

Лариса Мокрицька

Про Ларису Мокрицьку хмельничанки залишають здебільшого позитивні відгуки. Мовляв, вона професіонал і є чудовою людиною.

Анжеліка Кашина

Про медика жінки залишають переважно хороші відгуки. Зазначають про її компетентність, завжди привітність та людяність. 

Олег Набухотний

Про Олега Набухотного в мережі можна знайти не лише позитив. Проте більшість відгуків все ж кажуть про те, що медик є професіоналом. 

Наталія Жилко

Наталія Жилко - ще один акушер-гінеколог про яку є як позитивні, так і негативні відгуки. Пишуть наступне:

Лариса Данильців

Про медика є переважно позитивні відгуки. Хмельничанки дякують акушер-гінекологу і кажуть про професіоналізм. 

Анастасія Британчук

Про лікаря у соцмережах та на інших платформах хмельничани не залишили жодного відгуку. 

В’ячеслав Кудла 

Про акушера-гінеколога пишуть лише гарні відгуки. Медика називають висококваліфікованим.

Володимир Горобець

Майстром своєї справи називають Володимира Горобця. Пишуть наступне:

Анатолій Костьолко

Про акушера-гінеколога хмельничанки пишуть лише позитивні відгуки. “Лікар з великої літери”, - кажуть про Анатолія Костьолко. 

Після пологів жінки можуть віддячити своєму лікареві. Раніше журналістці vsim.ua головний лікар перинатального центру Андрій Ропотан казав, що матусі дякують лише за власною ініціативою. Адже з 1 квітня минулого року на кожні пологи виділяє кошти Національна служба здоров’я України. Сума за кожну пацієнтку складає 8 136 гривень. 

Опитування

Кого з лікарів ви радили б?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (203)
  • Пахута Марина

    Британчук Олена Марківна професіонал своєї справи!Рекомендую
  • Снежок Станеславовна

    У Ропотана.
  • Анастасия Гончар

    Мокрицка дуже добрий врач
  • Світлана Мовчан

    Андрій Григорович ропотан лікар і людина від бога

    Svetlana Svetik reply Світлана Мовчан

    Світлана Мовчан Дійсно, це правда

    Svetlana Svetik reply Світлана Мовчан

    Світлана Мовчан Так це правда!!!

keyboard_arrow_up