Медик після універу. Як гінеколог Тарас допомагає народжувати хмельничанкам

Медик після універу. Як гінеколог Тарас допомагає народжувати хмельничанкам
  • Продовжуємо розповідати про хмельницьких лікарів, які взялися за роботу після “універу”.
  • Цього разу знайомимося з молодим гінекологом Тарасом Закутнім.
  • Лікар працює в міському перинатальному центрі.
  • Як він закохався в акушерство, про перші пологи та інше, читайте в нашому інтерв’ю.
Лікарі до 30 - сьогодні таких фахівців працює в Хмельницькому чимало. Всі вони стали медиками відразу після “універу”. Їхній молодий вигляд і невеликий досвід роботи подекуди викликає запитання у пацієнтів. Та, як правило, вони підтверджують свою компетентність позитивним результатом лікування.  

За проханнями наших читачів, ми розповідали вам про інфекціоністку Аліну Микитюк, сімейних лікарів - Богдана Скринька, Ольгу Пеленичко та дитячого отоларинголога Валентина Постемського. Усім цим фахівцям ще немає 30 років. Попри молодий вік, вони щодня доводять свою професійність пацієнтам. Цього разу знайомимося з лікарем-гінекологом.

27-річний Тарас Закутній працює в міському перинатальному центрі лікарем пологового відділення №1, що наразі надає допомогу вагітним, роділлям і породіллям, хворим на Covid. Він приймає пологи, оглядає жінок і призначає їм необхідне лікування. Досвід його роботи складає 5 років. 

Професійного досвіду лікар набував не лише під час практики чи інтернатури. Тарас Закутній за власною ініціативою відвідував перинатальні центри та пологові відділення в різних містах України, а також побував у клініці в Австрії. 

Відео дня

Молодий фахівець розповів, чому обрав професію гінеколога й привідкрив завісу своєї роботи. Ревнощі чоловіка пацієнтки, “матюки” під час пологів і задоволення від народження нового життя - про все це в інтерв’ю із Тарасом Закутнім.

Це класне відчуття

Пов’язати своє життя з медициною Тарас Закутній вирішив у шкільні роки. На його вибір також вплинула й сім'я, адже він походить із династії лікарів: бабуся та дідусь, мати, тітка по татовій лінії, також молодший брат, що вже навчається в інтернатурі, - усі лікарі. Склавши іспити, Тарас вступив до Буковинського державного медичного університету. Навчався за бюджетною формою. Той час пригадує, як найкращий період життя. Гуртожиток, пари й знайомство із дисципліною, що припала до душі майбутньому гінекологу.  Мова йде про акушерство. Тарас розповідає, що вивчаючи науку все глибше - інтерес до неї зростав і зростав. А після проходження літньої практики в Хмельницькій обласній лікарні, він остаточно визначився із майбутньою спеціальністю. 

У статусі студента-практиканта Тарас вперше побував на пологах. Відтоді цей процес, запав йому в душу.

Закінчивши 6 років навчання у “виші”, Тарас Закутній проходив інтернатуру в Хмельницькому міському перинатальному центрі. Там він почав знайомитися з акушерством ближче. Окрім огляду жінок й призначення їм лікування, медик вперше приймав пологи. Тоді не обійшлося без хвилювання. Та в результаті - він на власні очі побачив народження нового життя. “Це класне відчуття”, - пояснює медик.

Після цього етапу в лікарському житті, його направили на роботу у Деражнянську ЦРЛ. Як студент-бюджетник, він мав відпрацювати там 3 роки. Протягом року молодий медик займався здоров’ям деражнянок. Згодом перевівся до Хмельницького перинатального центру. На роботу влаштувався, каже, без грошей. З того часу Тарас Закутній працює лікарем пологового відділення №1. 

Молодий лікар підтримує природні пологи

27-річний медик чергує у пологовому відділенні, що на першому поверсі перинатального центру. Зараз там перебувають вагітні, які хворі на Covid. В обов’язки Тараса Закутнього входить прийом жінок до закладу, їхній огляд, обстеження, призначення лікування та приймання пологів.

У роботі Тарас Закутній керується певними принципами. Він виступає “за” природні пологи. Наприклад, без призначення зайвих препаратів. Своєю фішкою медик називає вміння пояснити жінці весь процес вагітності “по поличках”. Мовляв, такий спосіб заспокоює майбутніх мам, а подекуди ще й позбавляє страху перед пологами. 

Нет описания.

Чоловік-ревнивець пацієнтки та матюки під час пологів

Звісно, що зі своєї практики лікар-гінеколог має чимало історій. Тарас Закутній розповідає, про випадки, коли народжували перед входом, не встигнувши увійти до перинатального центру. Тож дитина з’являлася на світ у “швидкій”. 

Траплялося, коли вагітна народжувала всього за 10 хвилин. При цьому, каже лікар, сама не зрозуміла, як все сталося. 

Зважаючи на молодість медика, подекуди він стикається з ревнощами чоловіків своїх пацієнток. Один із таких випадків він добре запам’ятав. Адже закінчилося все, тим, що ревнивець взяв собі за кума героя нашого матеріалу. 

Молодий гінеколог одружений. На запитання чи не ревнує його дружина - посміхається. Мовляв: “Стандартне запитання до чоловіків-гінекологів”. За словами Тараса Закутнього, кохана з розумінням ставиться до його роботи. Тож сцени ревнощів ніколи не влаштовує.

27-річний медик має чимало планів: завершити облаштування власного кабінету, розвивати блог в соцмережах, доносити корисну інформацію хмельничанам, проводити курси для вагітних і майбутніх батьків. Лікар прагне донести до майбутніх мам те, що пологів не варто боятися, а навпаки - переживати цей період на позитивних нотах. 

Читайте також:

Лікар до 30. Розповідаємо про молодих медиків Хмельницького

Медик після “універу”. Розповідаємо про 29-річного сімейного лікаря Богдана Скринька

Медик до 30: хмельничанка Аліна розповіла про шлях від танців до роботи в інфекційній лікарні

Лікар до 30. Як Ольга Пеленичко впізнає пацієнтів за голосом та їздить на роботу в шоломі

Медик після “універу”. Дитячий лор Валентин малює з пацієнтами та навчає батьків
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Daria Kukurudza

    У Тараса не народжувала, в міській лежала з ковідом, була у нього під наглядом, хороший, приємний, веселий і турботливий лікар)))
  • Elena Bazovska

    Рожала 2 раза. Стремительные роды. 2 часа, но никак не 10 минут...

    Taras Zakutnii reply Elena Bazovska

    Володимир Купчанко старатимусь попри все!!)))

    Taras Zakutnii reply Elena Bazovska

    Володимир Купчанко ви праві, й таке буває

    Володимир Купчанко reply Elena Bazovska

    Приємно бачити тебе активним, як завжди. Не зупиняйся, не дозволь обставинам тебе пригнічувати.

    Володимир Купчанко reply Elena Bazovska

    Не так уже і рідко. Часто буває народилася дитина, а послід ні- тоді пологи 3період, тощо.

    Taras Zakutnii reply Elena Bazovska

    Elena Bazovska в тому випадку було дійсно 10хв, і їхала вона в таксі, по місту, не з району чи області.
    Таке трапляється дуже рідко, але трапляється;)

    Elena Bazovska reply Elena Bazovska

    Володимир Купчанко якщо їхати 2 годині. Згодна.

    Володимир Купчанко reply Elena Bazovska

    Elena Bazovska жінки народжують і у каретах швидкої, по дорозі до пологового.

    Elena Bazovska reply Elena Bazovska

    Володимир Купчанко ну, не 10 хв

    Володимир Купчанко reply Elena Bazovska

    Elena Bazovska під 10 хв потрібно розуміти, що перебіг пологів відбувся вдома безболісно, а у пологовому безпосередньо народилася дитина. Це дуже добре, що без ускладнень.
  • Христина Краковецька

    Дайте будь ласка номер телефону

    Taras Zakutnii reply Христина Краковецька

    Христина Краковецька я тут;)
  • Майя Олексиивна

    Як звязатись з лікпрем?

    Taras Zakutnii reply Майя Олексиивна

    Майя Олексиивна я тут;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up