В інфекційну лікарню потрапили майже 20 хмельничан з підозрою на менінгіт

В інфекційну лікарню потрапили майже 20 хмельничан з підозрою на менінгіт
  • За останні декілька місяців у Хмельницькому зріс показник захворюваності на менінгіт. 
  • Ця хвороба лише у серпні-вересні поклала на лікарняне ліжко 19 хмельничан.  
  • Які ж є симптоми і як себе вберегти? 

В 2018 році значно зросла захворюваність на гострі серозні менінгіти. Лише за 8 місяців медики зареєстрували 16 випадків. Серед хворих - 10 дітей та 6 дорослих. Порівняно з попереднім роком, захворюваність підвищилась в середньому вдвічі. Таку статистику наводять у лабораторному центрі МОЗ у Хмельницькій області. 

За останні два місяці випадків хвороби побільшало. За серпень і вересень з діагнозом гострий менінгіт до інфекційної лікарні поклали 19 людей. Серед госпіталізованих - 8 дорослих і 11 дітей віком від 5 до 17 років. У 8 хворих вже підтвердили серозний менінгіт вірусної етіології, 1 випадок гнійного менінгіту, 1 випадок менінгіт менінгококової етіології. Всі хворі поступили по швидкій допомозі.

З 19 хворих в серпні–вересні 6 людей звернулись в перший-другий день захворювання, решта - після того, як минуло більше трьох днів з початку хвороби. 

Відео дня

Довідка

Менінгіт – це запалення мозкової оболонки, що покриває головний та спинний мозок людини. Запалення можуть спричинити віруси, бактерії або інші мікроорганізми. Менінгіт становить небезпеку для життя людини, тому це захворювання класифікується як невідкладний стан.

Найбільш поширеними симптомами менінгіту є: головний біль і ригідність потиличних м’язів, підвищення температури тіла, сплутаність свідомості, блювота, боязнь світла та гучного шуму, у дітей часто дратівливість та сонливість, виникає набряк головного мозку, що небезпечно для життя. Якщо є висип, то це вказує на те, що хвороба менінгококової етіології.

Частіше менінгіти викликаються ентеровірусною інфекцією, яка передається оральним шляхом під час купання, споживання сирої забрудненої води, через немиті фрукти та овочі.

Щоб уникнути захворювання на менінгіт необхідно дотримуватись таких правил: не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання( ріки, озера, підземні джерела, поверхневі води). Перед споживанням овочів фруктів їх необхідно добре промити проточною питною водою, обдати окропом, не купувати продукти на стихійних ринках або із рук приватних осіб. Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими для цього пляжами.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up