Як потрапити на прийом до лікаря та не стояти в черзі: перелік онлайн-ресурсів

Як потрапити на прийом до лікаря та не стояти в черзі: перелік онлайн-ресурсів

Дізнавайтесь як записатися до лікаря, знайти найближчу аптеку чи “доспупні ліки” за допомогою гаджету. А також які послуги може надати дистанційно ваш сімейний лікар та де, окрім нього, отримати кваліфіковану безкоштовну медичну консультацію. 

Якщо немає можливості стояти в чергах в поліклініці або ж немає запису до “свого” лікаря, ви знаходитесь в іншому місці чи не маєте декларації з сімейним — не варто перейматись. 

Кожен українець має змогу потрапити до лікаря та отримати послуги й ліки, незалежно від місця перебування та наявності декларації. А внутрішньо переміщеним особам не потрібно переукладати декларацію, достатньо звернутися по допомогу напряму в найближчий медичний заклад. Про це інформують в обласній військовій адміністрації. На сайті подають перелік онлайн-послуг, які можуть спростити життя кожному. 

Що можна зробити за допомогою гаджету

Знайти найближчий заклад первинної допомоги можна:

Відео дня

Аби не стояти в черзі, в ОВА радять записатися на прийом до лікаря на конкретну дату та час через:

Також знайти потрібного лікаря та отримати консультацію можна онлайн, не відвідуючи лікарню фізично:

Дистанційно ваш сімейний лікар або педіатр може:

Покрокова інструкція, як отримати «доступні ліки» за е-рецептом

Щоб отримати необхідні препарати за програмою «Доступні ліки», необовʼязково мати паперовий рецепт, достатньо отримати електронний і звернутися з ним до найближчої аптеки.

Покрокова інструкція, як отримати «доступні ліки» за електронним рецептом:

Детальніше про перелік ліків, які є безоплатними у рамках програми «Доступні ліки», можна прочитати на сайті МОЗ.

Довідка:
Програма медичних гарантій — державна програма, що має на меті забезпечувати потреби пацієнта щодо отримання якісної медичної допомоги за основними напрямками, незалежно від його фінансової спроможності та стану здоров’я.

Нагадаємо, вже з листопада в Україні почнуть видавати електронні рецепти на наркотичні та психотропні препарати. Це другий етап у забезпеченні контрольованого відпуску рецептурних препаратів в Україні. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Confidential Secrets

    Дякую💯🥊

keyboard_arrow_up