Як відновити втрачені під час війни медичні документи

Як відновити втрачені під час війни медичні документи
Фото ілюстративне
  • Якщо медичні документи втратили на окупованій території або загубили, шукаючи безпечне місце проживання, є способи їх відновити. 

Під час війни не завжди є можливість оперативно зібратися і взяти з собою необхідні медичні документи. Тому документи часто губляться. У Міністерстві охорони здоров’я розповіли як їх можна відновити. 

Як можна відновити документи

Медична документація - це результати обстежень, лікування, проведення стаціонарних і оперативних втручань та реабілітаційних рекомендацій.

Щоб їх відновити слід звернутися до сімейного лікаря або будь-якого іншого лікаря первинної ланки за місцем перебування.

Відео дня

Тоді лікар прийматиме рішення про відновлення медичних документів через ЕСОЗ або проведе додаткові обстеження для відновлення подальшого лікування.

Як відновити документи особі з інвалідністю

В цьому випадку слід звернутися до органу соцзахисту, у якого є доступ до Централізованого банку даних осіб з інвалідністю і може зробити для особи витяг.

Як відновити інші меддокументи та поновити довідку МСЕК

Для того, щоб відновити інші медичні документи та довідку МСЕК, пацієнту потрібно звернутися до медико-соціальної експертної комісії за місцем перебування. Лікарі МСЕК спільно з лікарями закладів охорони здоров'я підкажуть шляхи вирішення проблемних питань.

Нагадаємо, в період воєнного стану національний контакт-центр МОЗ надає безкоштовні медичні консультації. Можна проконсультуватися як доглядати за новонародженим, дізнатися про аналоги препарату та навіть запитати як діяти коли піднявся тиск.  

Щоб отримати онлайн-допомогу від медиків, телефонуйте за номером 0 800 60 20 19.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up