За тиждень хмельницькі лікарі «швидкої» реанімували трьох людей

За тиждень хмельницькі лікарі «швидкої» реанімували трьох людей
Ілюстративне фото
  • Всіх трьох пацієнтів доставили до медзакладів.
  • Один з них після цього помер, двоє продовжили лікування.
  • Розповідаємо деталі про кожен випадок.

Протягом цього тижня, 1-7 квітня, лікарі Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги три реанімували людей. Про це на своїй Facebook-сторінці написала тимчасовий виконувач обов'язки директора установи Лариса Чубенко.

У першому випадку бригада медиків виїжджала до 75-річного чоловіка. Приводом до виклику були проблеми з серцем та зниження тиску. На місці у пацієнта виявили порушення серцевого ритму та вирішили госпіталізувати. Під час транспортування у чоловіка раптово зупинився кровообіг. При оцінці ритму лікарі спостерігали фібриляцію шлуночків серця. Відтак провели дефібриляцію та почали реанімаційні заходи. За дві хвилини кровообіг пацієнта відновили. Чоловіка при свідомості доставили у медзаклад.

У другому випадку бригада перевозила пацієнта з діагнозом «Гострий коронарний синдром з елевацією ST». Під час транспортування у нього раптово зупинився кровообіг. При цьому спостерігалися дефібриляційні та недефібриляційні ритми. За вісім хвилин реанімаційних заходів кровообіг пацієнта відновили. При свідомості його доставили у медзаклад.

Відео дня

У третьому випадку медиків викликали до 32-річного чоловіка з порушенням свідомості. На місце приїхала фельдшерська бригада. Оцінивши ситуацію, викликали також лікарську бригаду. Під час надання допомоги у пацієнта раптово зупинився кровообіг та спостерігалися недефібриляційні ритми. Медики усунули причину (гіпоглікемію) та за 22 хвилини відновили кровообіг. Чоловіка у важкому стані та без свідомості доставили до медзакладу. За годину після цього він помер.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up