За тиждень на коронавірус захворіли більше півтори тисячі людей

За тиждень на коронавірус захворіли більше півтори тисячі людей
Фото ілюстративне
  • Кількість хворих за останній тиждень знову побільшала. 

  • Від “ковіду” померли шестеро людей. 

  • Дізнавайтеся, що радять робити медики, аби не захворіти.

Кількість хворих на CОVID-19 в Хмельницькій області за останній час продовжує зростати. Актуальні дані статистики за другий тиждень березня 2023 року оприлюднили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що в період із 10 по 16 березня в області на COVID-19 захворіли 1 583 пацієнтів. Це на 290 випадків більше, аніж минулого тижня. Нагадаємо, тоді зафіксували 1 293 хворих. 

До медзакладів госпіталізували 217 осіб (на 58 більше). Натомість одужали 1 211 пацієнтів (на 239 більше). На жаль, через ускладнення, спричинені COVID-19, померли 6 людей.

Відео дня

Медики зазначають, що оскільки рівень захворюваності на Хмельниччині, як і загалом в Україні, продовжує зростати, то жителям слід дотримуватися протиепідемічних заходів. 

Рекомендуємо дотримуватись соціальної дистанції та маскового режиму у місцях масового скупчення людей і громадському транспорті, регулярно мити та дезинфікувати руки. При появі перших симптомів хвороби - невідкладно звертайтеся до лікаря і за жодних обставин не займайтеся самолікуванням. А найкращим захистом від важкого перебігу COVID-19 та ускладнень є вакцинація, — зазначають в медцентрі. 

Переглянути перелік пунктів та центрів вакцинації у Хмельницькій області можна за посиланням.

Нагадаємо, ще 24 січня 2023 року у МОЗ повідомили, що в Україні зареєстрували першого хворого пацієнта з мутацією варіанту «Omicron» XBB.1.5 або «Кракен». Випадок був зафіксований у Сумській області у людини, яка не вакцинувалась проти коронавірусу. Згодом «Кракен» підтвердили і на Тернопільщині. 

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, XBB.1.5 не має специфічних мутацій, які б могли робити його більш небезпечним, ніж інші субваріанти. Тим не менш, порівняно з попередніми штамами, XBB.1.5 найбільш ефективно ухиляється від імунної відповіді людини та здатний викликати серйозні захворювання у людей похилого віку та людей з ослабленим імунітетом.

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Якщо ви ж здорові та перебуваєте в безпеці, за першої ж нагоди медики радять вакцинуватися від коронавірусу. Адже щеплення є найбільш дієвим захистом від COVID-19. Саме у такий спосіб можна уникнути важкого перебігу хвороби та летальних наслідків. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Natali Dremlyuga

    👎👎👎👎👎👎😂😂😂😂
  • Albert Bylah

    Пів світу , визнає що це афера і обман . А вони вішають локшину і надалі .

keyboard_arrow_up