Захворюваність на COVID-19 зростає. Чи можуть бути обмеження?

Захворюваність на COVID-19 зростає. Чи можуть бути обмеження?
  • Традиційно з початком холодів випадків коронавірусу більшає.

  • Разом з тим зростає й кількість госпіталізованих.

На початку 2020 року в Україні з’явився перший випадок захворювання на COVID-19. Тоді ж на всій території держави запровадили карантин, аби сповільнити поширення хвороби. Відтоді захворюваність то зростала, то спадала. Відтак почалася вакцинація, завдяки якій захворюваність зменшилася.

З початком російського вторгнення 24 лютого цього року питання COVID-19 відійшло на другий план. Органи влади майже припинили публікувати статистику щодо захворюваності. Крім того, українці практично не дотримуються карантинних обмежень, а поліція за це не притягує до відповідальності. Сам режим карантину з початку пандемії продовжували неодноразово. Станом на зараз він запроваджений до 31 грудня цього року.

Тим часом захворюваність на COVID-19 почала зростати і в Україні загалом, і на Хмельниччині зокрема. Останніми місяцями фіксується приріст, хоча поки не на такому рівні, як на початку цього року.

Відео дня

Тоді захворюваність зростала досить швидко, якщо за основу порівняння брати перший епідемічний тиждень 2022 року. Тоді захворіли 1129 мешканців області. А вже за п’ятий епідемічний тиждень у цьому році захворіли 13 397 мешканців області. Це більше майже у 12 разів. Надалі захворюваність падала, а з початком російського вторгнення не перевищувала 2000 випадків на тиждень по області.

Мінімум був досягнутий на початку червня, коли за тиждень захворів тільки 21 мешканець області. Протягом літа показники були мінімальними, а на осінь знову почалося зростання. Так, за попередній тиждень зафіксували 1323 нових випадки. Такі дані оприлюднив Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб. У випадку, якщо захворюваність зростатиме й надалі, в області можуть посили контроль за дотримання карантинних обмежень.

Разом зі зростання захворюваності зростає й рівень госпіталізацій. Про це розповів генеральний директор установи Микола Габрикевич. Зараз в медзакладах області лікують 150 пацієнтів, при чому серед них немає вакцинованих. Останні хоч і хворіють, та переносять хворобу легко, не потребуючи госпіталізації.

Микола Габрикевич також назвав кількість госпіталізованих у розрізі міст:

Крім того, минулого тижня в області зафіксували сім випадків смертей через COVID-19.

Для профілактики захворювання та запобігання його важкому перебігу варто вакцинуватися. За словами Миколи Габрикевича, в області зараз є вакцина «CoronaVac». Щеплення роблять у 93 закладах первинної медико-санітарної допомоги. Аби вакцинуватися, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або найближчої амбулаторії.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ivanka Zhuk

    Зараз ще багато хто не вирішив для себе робити щеплення проти коронавірусу чи не робити. У мене теж були сумніви, але лікар мене переконав, що все ж таки варто вакцинуватися. Зверталася до гінеколога у Києві у клініку Медіком з приводу лікування молочниці та й зайшла в нас мова з лікарем про коронавірус. До речі зверталася не після перенесеного ковіду, просто мала нещастя захворіти на молочницю. Так от, дізналася, що коронавірус дійсно небезпечний, бо після одужання у багатьох людей починаються проблеми із здоров'ям. Я була у гінеколога, то й дізналася саме про ускладнення у жінок: молочниця, порушення менструального циклу, міжменструальні кровотечі, передчасний клімакс, що призводить до безпліддя... Моя особиста думка - все ж таки варто зробити щеплення, гірше від цього точно не буде. Всім здоров'я та мирного неба, бережіть себе та своїх рідних.
  • Ірина Римар

    Доброго дня, статистика звісно невтішна, але люди які мають бажання вакцинуватись не можуть цього зробити!!! Куди пропали всі центри вакцинації? У мене зовсім мало вільного часу, і коли випала можливість я хотіла зробити повторне щеплення, але не знайшла де це швидко можна зробити(і я така не одна). Тому краще надайте  людям інформацію по пунктам щеплення.
  • Богдан Хмель

    Вже побігли колотися))

keyboard_arrow_up