“9 місяців щасливого життя у нас забрав ворог”, - хмельничанка Юлія, яка чекає чоловіка з полону

“9 місяців щасливого життя у нас забрав ворог”, - хмельничанка Юлія, яка чекає чоловіка з полону
  • “Вірю, що скоро зустрінемося”, - такий напис залишила хмельничанка Юлія під спільним фото із чоловіком у соцмережах.
  • Вже пів року її коханий перебуває у полоні.
  • Юлія та інші жінки щотижня виходять у Хмельницькому на акцію підтримки полонених.
  • Просять долучатися усіх небайдужих.

23 листопада відбувся черговий обмін полоненими. Додому повернули 35 військових і 1 цивільного. Як розповів начальник Хмельницької ОВА, серед них - троє з Хмельниччини. Однак досі залишається чимало українців, які чекають на повернення своїх рідних. Серед них - хмельничанка Юлія. Її чоловік перебуває у полоні вже пів року. 

“Дуже худий, наче інша людина”

Чоловіка Юлії звати Роман. Йому 27 років. Дружина розповідає: її коханий має дві вищі освіти. Однак за спеціальностями не працював жодного дня. Роман завжди був із чіткою патріотичною позицією. Юлія каже: він дуже хотів служити в “Азові”. “Щоденні тренування та робота над собою допомогли досягти своєї мети”, - додає вона. 

Відео дня

Юлія та Роман одружилися трохи більш як рік тому. Востаннє вони бачилися 21 лютого. Спілкувалися ще до виходу Романа з “Азовсталі”. Тоді “азовець” просив кохану не хвилюватися.

- Пів року полону - це так багато і так важко. Ми 1 рік і 4 місяці, як офіційно сім’я. 9 місяців щасливого життя у нас забрав ворог. Останній раз ми спілкувалися за день до його виходу з “Азовсталі”. Він попросив не хвилюватися. Мовляв, вони виконують наказ зберегти життя. Офіційно у мого чоловіка статус - полонений. 21 вересня обміняли командира мого чоловіка. Він передав, що коханий у нормі, але дуже худий, наче інша людина, - розповідає Юлія.

“Вірю, що скоро зустрінемось”

Щодня Юлія сподівається почути одну єдину новину - про повернення коханого в Україну. Одне з останніх фото на сторінці дівчини в Instagram - із Романом. Юлія пише: “Нас ще багато, тих, хто чекає. Вірю, що скоро зустрінемось”. 

- Ми повинні не мовчати та нагадувати про те, що в полоні ще дуже багато захисників Азовсталі, які не зрозуміло в яких умовах, без належного харчування та без теплого одягу. Різні акції та публікації у соцмережах допомагають не дати забути про те, що наші рідні ще не вдома, - говорить дівчина.

Юлія та десятки інших жінок просять хмельничан щотижня долучатися до акції на підтримку полонених. Її проводять кожної п’ятниці, із 12 до 13 години. Початок - біля Дитячого світу. Так, щотижня рідні полонених гуртуються. Разом із плакатами й вигуками “Поверніть Героїв додому” прямують Проскурівською. 

На одній із таких акції журналістка vsim.ua познайомилася із хмельничанкою Надією Годованюк. Вона чекала на повернення коханого  4 місяці. І врешті - дочекалася. Її чоловіка, Богдана, повернули в Україну у вересні. 

-  Я не вірила, що чую його. Бо ми не спілкувалися з липня. Він каже мені: “Привіт, я в Україні. Нас обміняли, ми сидимо в автобусах”. Я як це почула, почала плакати від щастя. Я до того моменту трималася й зовсім не плакала. А тут - просто випустила всі емоції, - розповідала жінка в інтерв’ю журналістці vsim.ua.

Більше про історію Надії Годованюк можете дізнатися в матеріалі - “Схуд на 25 кілограмів”. Інтерв’ю із дружиною “азовця”, якого звільнили з полону.

17 жовтня з ворожого полону повернули хмельничанку Тетяну Васильченко із псевдо “Борисівна”. Вона - парамедикиня. У Хмельницькому жінку вітали обіймами. Їй дарували квіти й промовивши “Вітаю!”, витирали сльози радості зі свого обличчя. 

Повернувшись до рідного міста, Тетяна Васильченко також долучилася до щотижневої акції хмельничан, які чекають на рідних з полону. Тоді жінка розповіла присутнім: що у ворога в очах - страх. Крім того, вона зазначила: усі полонені обов’язково повернуться додому. Наразі - питання часу. Як зустрічали Тетяну Васильченко в Хмельницькому - читайте тут. 

 

Читайте також: Ми перевірили: що є в пункті незламності, який розгорнули в центрі Хмельницького

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ирина Денисенко

    Тримайтесь!!!Вірьте!!!Молимось за ВАС!!!
  • Zenya Rusal

    Господи захисти і збережи і поверни всіх полонених Змилуйся Господи. Божої опіки Всім
  • Наташа Юзвак

    😢🙏
  • Наташа Юзвак

    💙💛 ПОВЕРНИСЯ додому ЖИВИМ.   Тебе чекають рідні... 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

keyboard_arrow_up