Чому вдови хмельницьких військових проти концертів Дорофєєвої та Каменських

Чому вдови хмельницьких військових проти концертів Дорофєєвої та Каменських
  • Від 2014 року співачки неодноразової їздили до держави-агресора.

  • Тепер же вони гастролюють містами України.

  • Зокрема, приїдуть і в Хмельницький.

У Хмельницькому заплановані концерти співачок Надії Дорофєєвої та Анастасії Каменських. Вони протягом 2014-2022 років неодноразово виступали на російських концертах, і лише після початку повномасштабного вторгнення припинили виступати в державі-агресорі.

Обидві співачки минулого року «розкаялися» у виступах. Так, Надія Дорофєєва сказала, що до 24 лютого 2022 року «була інфантильна і безвідповідальна». Про це повідомило видання «ТаблоID».

Тим часом Анастасія Каменських виправдовувалася тим, що від 2014 року не давала сольних концертів у росії (тобто виступала тільки з іншими артистами). Також говорила, що «в Росії від початку війни працювало багато артистів». Про це йдеться у публікації «ТСН».

Відео дня

Концерт Надії Дорофєєвої запланований у театрі імені Старицького на сьогодні, 28 лютого, Анастасії Каменських — у філармонії 29 березня. Обидва концерти позиціонуються як благодійні, про що вказано на афішах. На цей факт звернула увагу депутат Хмельницької міської ради Анастасія Ярова. Її чоловік, Віталій Поліщук, загинув 9 травня минулого року на Донеччині. У мирному житті герой працював в IT-сфері та був відомий серед хмельничан як велоактивіст.

24 лютого депутатка подала звернення до Хмельницької обласної ради, яка є власником театру Старицького та філармонії. Разом з іншими родинами вона просила скасувати концерти:

— Разом з іншими родинами я просила скасувати концерти, адже впродовж восьми років війни цим співачкам було байдуже на смерті військових, на родини загиблих, які ховали своїх рідний, в той час, як ці артистки давали концертам в росії, — розповіла Анастасія Ярова.

Облрада перенаправила звернення до обласної військової адміністрації. Сьогодні, 28 лютого, Анастасія Ярова розповіла журналісту vsim.ua, що відповіді на її звернення ще немає.

Також журналіст vsim.ua запитав у директора театру Старицького Андрія Ковальчука, чи відомо йому про виступи Надії Дорофєєвої у росії:

— Не знаю, мені це невідомо, я цим не цікавлюся, саме по цій співачці. Це, напевно, інша компетенція, компетенція наших правоохоронних органів, — сказав керівник закладу сьогодні, 28 лютого.

Поспілкуватися з керівником філармонії автору цього матеріалу не вдалося — у приймальні повідомили, що його немає на місці. Директор департаменту інформації діяльності Інна Михайлова Хмельницької ОВА пообіцяла надати коментар з приводу звернення Анастасія Ярової. Наразі ми очікуємо його та оновимо матеріал, щойно стане відома додаткова інформація.

Нагадаємо, що 2016 у Хмельницькому намагався виступити дует Потапа та Насті Каменських. Концерт був запланований в «СВ-клубі». Активісти оголосили про мирну акцію протесту. Втім, зрештою вона перетворилася у масову бійку з поліцією. Зрештою концерт не відбувся, заплановані концерти Потапа та Насті Каменських тоді також скасували в Івано-Франківську та Львові.

Додамо також, що в Україні існує перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Цим людям заборонено, зокрема, проводити гастролі в Україні. До цього списку долучаються виключно громадяни інших держав, переважно росії.

Опитування

А як ви вважаєте, чи варто проводити у Хмельницькому концерти Надії Дорофєєвої та Анастасії Каменських?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (147)
  • Сергей Сергей

    Одні гинуть,інші горланять за гроші,дурдом
  • Galyna Grebenchenko

    Я ПРОТИ
  • Валентина Химчук

    Проти концертів. Війна. Піст.
  • Єфросинія Поночовна Книш

    Ні, не зараз. Гинуть діти. Не до концертів.

keyboard_arrow_up