Екс дружина загиблого захисника з Хмельниччини просить надати йому звання Героя

Екс дружина загиблого захисника з Хмельниччини просить надати йому звання Героя
Колаж vsim.ua
  • Анатолій Покутній захищав країну із 2021 року.

  • З березня 2022 він вважався безвісті зниклим після штурму села Кам'янка Харківської області. 

  • То був останній його штурм — 19-й. Тіло військового знаходилось на полі бою пів року.

Анатолій Покутній був родом із села Адампіль Старосинявської громади. У квітні 2019 року він призвався на строкову службу до Львова. У 2021 році підписав контракт із 95-ою десантно-штурмовою бригадою Житомира. Тієї ж осені 28-річний чоловік потрапив на передову, пішов захищати Батьківщину на лінію фронту. 

До війни Анатолій навчався у професійному гірничому ліцеї, де здобув професію гірника. Працював в шахті у місті Тернівка Дніпропетровської області. 

Під час свого останнього штурму у селі Кам`янка, Ізюмського району, Харківської області зв’язок із військовим обірвався. Це був 19-й останній його штурм. 

Відео дня

— Анатолій тримаючи в руках лише кулемет пішов боронити в окуповану Кам'янку. Де по периметру стояли танки і між ними кулеметні гнізда. У ніч з 24 на 25 березня 2022 село повністю захопили російські солдати, — пише колишня дружина загиблого Ольга Волинець. 

Його тіло знаходилось на полі боя пів року. Анатолія Покутнього поховали у вересні 2022 року. Указом президента України він відзначений державною нагородою "За мужність" ІІІ ступеня. А Ольга Волинець створила петицію на сайті звернень до Президента України. Вона просить присвоїти загиблому звання Героя України. 

— Покутній Анатолій мужньо йшов у бій у перших рядах! Село Кам`янка – це дорога смерті. Смерті наших Героїв, наших чоловіків, синів та батьків. Кожен хто був там заслуговує на звання Героя України! Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи та всіх людей вільного світу, — зазначає жінка. 

У воїна залишилась мати та двоє неповнолітніх братів, які більше ніколи не почують його голосу та не обіймуть. 

Станом на 8 годину ранку 28 червня петиція набрала 10 211 голосів із 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишилось 63 дні. Підписати звернення можна за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Руслан Дричак

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ
    ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ
    ГЕРОЯ ТРЕБА ДАТИ ОБОВ'ЯЗКОВО СОЛДАТУ, ЯКИЙ ВІДДАВ СВОЄ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ
  • Ірена Пір'ячко

    Всі,хто нас захищає, герої.
  • Галина Предко

    Підтримую.
  • Читач87

    Грошей захотіла, а вона їх заробила ? Чому гроші серед війни роздаються на ліво і на право

    Оля Волинець reply Читач87

    Хто захотів грошей ? Як у вас язик повертається таке казати ? Якщо ви уважно читали статтю, то там написано ЕКС дружина , тобто колишня , якщо ви цього не розумієте ! Усі хто захищає нас Герої  і він не виключення!

keyboard_arrow_up