Хмельничанин отримав гроші на свій бізнес у центрі зайнятості. Це можете зробити і ви

Хмельничанин отримав гроші на свій бізнес у центрі зайнятості. Це можете зробити і ви
Артем Дячок та мікрозелень, яку він вирощує у теплицях
  • Мешканець Хмельницького Артем Дячок чотири роки служив у зоні АТО.
  • Повернувшись із війни, звернувся до центру зайнятості з наміром отримати гроші на власну справу.
  • Йому виплатили 40 тисяч гривень, і тепер він має свій бізнес.

Відслужив на Сході, розробив бізнес-план та відкрив власну справу — все це про 28-річного хмельничанина Артема Дячка. У відкритті власного бізнесу йому допоміг Хмельницький міський центр зайнятості. Там Артем Дячок отримав одноразову виплату, яку витратив на відкриття теплиць для вирощування зелені. Розповідаємо детальніше про історію хмельничанина та пояснюємо, як можна отримати гроші на свій бізнес.

Як хмельничанин почав власну справу

2014 року Артем Дячок пішов служити у зону АТО. Звідти повернувся восени 2018 року. Після цього звернувся до Хмельницького міського центру зайнятості. На той час хмельничанин уже мав ідею та хотів отримати гроші на власну справу. Артем Дячок пройшов курси, які організовувала Хмельницька міська рада — «Школу малого та середнього бізнесу від Василя Хмельницького». На навчанні для молодих підприємців пояснювали всі основні питання ведення власної справи. Також Артем Дячок пройшов курси у Хмельницькому торгово-економічному коледжі.

Після цього хмельничанин подав до центру зайнятості свій бізнес-план:

Відео дня

— У мене був готовий проєкт бізнес-плану, я просто правильно сформулював свою ідею та подав його. У мене це часу не зайняло, оскільки у мене все було готово, — розповів Артем Дячок у коментарі журналістам vsim.ua.

Сфера, яку обрав хмельничанин, — це вирощування зелені у теплицях. У квітні 2019 року Артем Дячок отримав 40 тисяч гривень від центру зайнятості. Це й допомогло йому почати власну справу. Зараз хмельничанин у власних теплицях вирощує мікрозелень та продає її у місцеві магазини і через Інтернет. Таку зелень можна додавати до страв та навіть робити з неї сік.

Як отримати гроші на свій бізнес

Якщо людина звертається до центру зайнятості та реєструється безробітним, їй передбачена виплата допомоги. Стандартний термін таких виплат — один рік. Гроші нараховують щомісяця, а сума залежить від стажу та середньої зарплати на попередніх місцях роботи.

Закон також передбачає, що безробітний може отримати ці гроші не щомісячними виплатами, а за один раз — для відкриття власного бізнесу. Втім, це потребує підготовки, зокрема розробки власного бізнес-плану.

Загалом порядок отримання грошей для відкриття бізнесу такий:

Рішення про нарахування коштів приймаються протягом 14 днів. Виплата одноразової допомоги відбувається протягом 30 днів.

Трава, яку вирощує Артем Дячок. Тут і далі — фото зі сторінки trava_khm в Instagram
Напій з мікрозеленню
Бургер з додаванням мікрозелені
Запакована мікрозелень

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Коля Бой

    Навіть не ставлять на облік безробітним,то така правда
  • Olya Styk

    Не правда, не всім безробітним,які стоять на обліку та отримують допомогу по безробіттю дають кошти на відкриття справи. Коли я стояла і просила , то сказали, що немає коштів, а навіть якщо і є, то в першу чергу на відкриття справи дається тільки Атовцям, всі інші в прольоті

    Коля Бой reply Olya Styk

    Навіть не ставлять на облік,то така правда

    Olya Styk reply Olya Styk

    Valentina Linnik солоденьку🤔з кавою🍫🍩☕

    Александр Выговский reply Olya Styk

    Olya Styk таже история,только не стоял у них на учёте,а просто спросил ,при чем у знакомой ,работающей там,сказала только атошникам и то не всю сумму ,да и то это под большим вопросом!

    Valentina Linnik reply Olya Styk

    Яку ти справу хотіла відкрити?
  • Валерий Паньков

    Вот это страна, а тут за ними ещё 8000тысяч бесплатно.
  • Stepan Tanasiychuk

    Красавчик 👍🏼
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up