Літнє подружжя з Бердянка віддало золоті монети на допомогу ЗСУ (ФОТО)

Літнє подружжя з Бердянка віддало золоті монети на допомогу ЗСУ (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Штаб допомоги ЗСУ міста Нетішин
  • Чоловік, ризикуючи життям, провозив колекційні монети через 14 блокпостів росіян. 

  • Він заховав їх на дні рюкзака, аби вороги не знайшли. 

У червні пара пенсіонерів вимушено переїхали з Бердянська на Хмельниччину. Жінка на інвалідному візочку, а чоловік доглядає за нею. Подружжя Терент’євих оселилося в Нетішині. 

Несподіваний подарунок

Володимир Миколайович Терент'єв у далекому минулому очолював "Гідроспецбуд" під час будівництва місцевої атомної. Тож йому вже було знайоме містечко та мешканці. Тут містяни допомогли стареньким облаштувати кімнату в гуртожитку, знайти меблі та побутову техніку. 

Відео дня

Деякий час вони пристосовувалися до нового місця, а тоді раптово покликали до себе волонтерів із місцевого штабу допомоги військовим. У штабі кажуть, подружжя дуже наполягало, аби ті прийшли.

— І яким же було наше здивування, коли Володимир Миколайович дістав ювілейні золоті монети та передав їх нам для продажу на аукціоні для потреб ЗСУ. Це не можливо описати словами! — додають волонтери. 

Пройшов з монетами 14 блокпостів

Справа в тому, що чоловік купував ті монети до 30-річчя Незалежності України у власну колекцію. Їх 6 і вони випущені монетним двором "Княжий" для того, щоб зберегти в пам’яті цю видатну подію історії українського народу. Монети виготовлені з мідно-нікелевого сплаву, покриття (плакування) — 24-кратне золото 999 проби.

Під час евакуації Володимир, ризикуючи власним життям, сховав позолочені монети на дно свого рюкзака, аби вороги не знайшли їх на блокпостах. Чоловік пройшов зі своїм скарбом 14 блокпостів, ховаючи його від рашистів. Згодом подружня пара вирішила передати ці монети волонтерам, щоб ті використали їх на допомогу захисникам. 

Прапор вільної України

У штабі допомоги ЗСУ міста Нетішина вирішили провести аукціон для кожної монети. Першою вибрали монету “Прапор вільної України”. Торги оголосили символічно у День прапора, 23 серпня. 

— Наш прапор — це символ пшениці на безкраїх українських ланах під блакитним небом, уособлення прагнення нашого народу до Миру і праці. Тому ми всі разом повинні допомогти нашим воїнам ЗСУ вигнати рашистів з нашої землі, та засіяти всі наші поля пшеницею під Мирним Небом, — пояснюють в штабі. 

Розпочали торги з 1 000 гривень. Вони тривали майже півтори доби. Монету придбали за 3 200 гривень. 

Містяни підтримують вчинок Терент’євих, бажають їм здоров’я та повернутися додому, в український Бердянськ:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ольга Сергіївна

    ЗСУ допомоги не побачать
  • Елена Бех

    Впевнена, для золотої монети на аукціоні справжня ціна мусила б бути трохи іншою. Не 3200 точно. Є питання до організаторів.

    сандро сандрович reply Елена Бех

    Це звичайні жетони ніякої цінності не несуть по 50грн максимум ,це я як колекціонер кажу.
  • Ґном Віктор

    Точно євреї.
  • Людмила Крук

    Справжні патріоти України.Дякуємо!

keyboard_arrow_up