Замість випускного — дрон для військових: вчителька та школярі зібрали на “пташку” для ЗСУ

Замість випускного — дрон для військових: вчителька та школярі зібрали на “пташку” для ЗСУ
Тут і далі фото зі сторінки 3-ї танкової бригади
  • У складі 3-ї танкової бригади служать батьки багатьох учнів школи та чоловік вчительки.
  • Тож замість святкування випускного одинадцятикласники Ярмолинець вирішили витратити гроші на дрон захисникам. 

  • Зібраної суми не вистачило, та кмітлива вчителька оголосила збір. Сама й повезла “пташку” на фронт, а заодно побачилась з чоловіком. 

Війна внесла свої корективи в життя кожного. А повернути мир і спокій на наші землі стало першочерговим завданням. То й не дивно, що до волонтерської роботи чи збору коштів долучаються навіть діти. Вони малюють, роблять імпровізовані блокпости, печуть кекси — все, аби відправити на фронт необхідні речі. Як допомогли бійцям ярмолинецькі випускники розповіли в 3-й танковій бригаді

"Пташка" для 3-ї танкової

Цьогоріч випускники Ярмолинецької школи №2 також вирішили долучилитися. Вони ініціювали акцію "Замість випускного — дрон для захисників України".

Юнаки та дівчата вирішили замість святкового вбрання та оренди ресторану використати кошти на користь ЗСУ. Батьки їх підтримали. Коли ж постало питання куди саме спрямувати гроші — усі разом вирішили, щоб це має бути якась конкретна допомога певному військовому підрозділу.

Відео дня

Одноголосно обрали 3-ю танкову. Адже в складі бригади складі захищають незалежність України батьки багатьох учнів цієї школи.

Дозбирували на дрон в соцмережах

Зв’язатися з військовими та погодити, чого саме бракує захисникам, діти попросили вчительку закладу Лілію Прокопчук. Її чоловік — Олексій — офіцер бригади та якраз перебуває на бойових позиціях.

 — Коли я спитала чоловіка, що потрібно артилеристам, він сказав, що коштів, які зібрали школярі, швидше за все не вистачить, тому якось це питання залишилось неузгодженим. Але для себе я вирішила допомогти дітям втілити в життя їх мрію, бо знала, наскільки щиро вони бажають допомогти захисникам, зробити свій внесок у Перемогу над ворогом, — розповіла Лілія Іванівна.

Тож вчителька взяла справу в свої руки. В соцмережах вона оголосила про учнівську ініціативу та збір коштів на дрон. Каже, що й сама не очікувала такої підтримки. Відгукнулись знайомі і незнайомі, однокласники, одногрупники, друзі з інших міст, знайомі знайомих. Одним словом — всі.

За тиждень часу необхідну суму вдалось зібрати. Дрон замовили з допомогою волонтерів за кордоном, а на решту грошей придбали тактичні навушники для артилеристів. Радості випускників не було меж.

Довгоочікуване побачення з чоловіком

Тоді постало питання доставки "пташки" на бойові позиції. Тут допомогли самі ж військові. Лілія Іванівна передала власноруч усе придбане нашим захисникам, а також зустрілася із чоловіком, якого не бачила з початку війни. Крім доброї справи, каже, отримала неймовірні емоції.

— Наші хлопці — великі молодці! Вони щоденно трудяться, захищаючи Україну, долаючи перешкоди, які, зрозуміло, виникають при різноманітних ситуаціях. Вони достойно оцінили вчинок наших школярів, їхніх батьків, усіх, хто долучився до цієї доброї справи та просили передати слова подяки за підтримку.

Оголосили про другий збір

Повернувшись із такого своєрідного відрядження, Лілія Іванівна надихнулась продовжити справу допомоги військовим. Наразі оголосила про збір коштів ще на одну "пташку", усіляко заохочуючи та відзначаючи тих, хто активно долучається до ініціативи.

Займаючись пасічництвом, вчителька Лілія Іванівна влаштовує акції із продажу меду та бджолопродуктів на користь військових або ж відзначає солодкими подарунками тих, хто був найбільш активний.

Підтримують маму і сини - Сергій, який теж офіцер ЗСУ та несе службу в одному із військових формувань, та Богдан, який є студентом.

Тож "пташка", яку так натхненно споряджали бійцям діти та їх батьки, а також люди, які підтримали хорошу ідею, приноситиме гарні новини та уже є надійною допомогою нашим захисникам.

Нагадаємо вам ще цікаві історії маленьких волонтерів, які трудяться для наших військових.. Детальніше їх можна прочитати у матеріалах:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія Тимуш

    Браво !!!

keyboard_arrow_up