На Хмельниччині жінка розпродує власну бібліотеку, щоб купити авто для морпіхів

На Хмельниччині жінка розпродує власну бібліотеку, щоб купити авто для морпіхів
Тут і далі фото зі сторінки Олени Іськової-Миклащук
  • Олена продає свої книги та літературу із власної бібліотеки.
  • Їй не вистачає ще тисячі доларів, аби придбати автомобіль. 

Олена Іськова-Миклащук проживає у селі Вербівці на Шепетівщині. Жінка роками збирала книги для власної бібліотеки, бо мріяла аби та була величезна. Має й чимало власних книг. Та з початком війни пріоритети в жінки змінилися. Тепер вона хоче лише нашої перемоги. Саме тому допомагає чим може. 

— Завжди хотіла затишний дім і велику бібліотеку. А зараз хочу тільки Перемоги! Тому пропоную книги, здебільшого це авторські примірники, якими я тішилася як дитина, книги моїх друзів (подаровані і куплені, але я думаю вони не проти, бо так само кожен з них працює на Перемогу), — пише Олена в дописі на Фейсбук. 

Деякі книги навіть з автографами. Стан, додає жінка, в більшості новий, окремі книги ще жодного разу не читані. Вона зазначає, що придбати ту чи іншу книжку — гарна нагода поповнити особисту або сільську бібліотеку і разом допомогти купити авто для 36-ї бригади морських піхотинців. Саме для цих хлопців збирає кошти Олена, бо серед них, далеко на фронті, воює її чоловік. 

Відео дня

"Перечислю хоч 100 гривень, бо пенсія мала..."

Кожен покупець встановлює ціну сам на книгу (від 1 грн), переводить її на рахунок і тоді волонтерка надсилає книгу за рахунок отримувача. Також Олена проводить безліч лотерей, де книги коштують від 50 гривень. А ще продає на них марки, статуетки. Загалом, все, що може принести копійку для захисників. 

— Сьогодні я зрозуміла, що авто, на яке збираю для 36-ї бригади морських піхотинців, стане для мене особисто уособленням мого народу, бо кошти на його купівлю перераховують пенсіонери, відірвавши сотню-другу від своїх куцих пенсій, знайомі, які здебільшого без роботи, і навіть ті, хто змушений був залишити свій дім через війну, пересилали кошти для доброї справи, — пише Олена Іськова-Миклащук

Разом з тим жінка розчарована, бо, каже, жоден великий підприємець не долучився до збору. А коли ходила "на поклон" до одного із них (до кого саме Олена не вказує), то їй пообіцяли розглянути прохання і виділити лише тисячу гривень. Натомість Олена ділиться історією про пенсіонерку з Шепетівщини, яка розчулила її до сліз. 

— Сьогодні знову плакала, бо подзвонила бабуся, яка прочитала в газеті, що збираю на авто. Вона казала "Дитино, получу пенсію, то хоч сто гривень перечислю, бо пенсія мала - більше не зможу..."пише волонтерка. 

4 тисячі доларів за півтора місяця

Волонтерка розпочала збір 18 червня. За півтора місяці вона назбирала вже більше 4 тисяч доларів, однак не вистачає ще тисячі. Тому кожного небайдужого просить долучитися до збору коштів та отримати чудову книжку чи книжки.

— Щоб закрити питання треба ще 40 000 гривень, тобто 1 000 доларів. І зібрати їх треба швидко, бо по авто уже їдуть, — закликає Олена. 

Книга Олени на виставці в Національному музеї літератури України

До слова, одну з книг Олени "Світло на дні бліндажа" на День української державності виставили на експозиції в Національному музеї літератури України. Сама ж поетеса є членом Національної спілки письменників України та часто декламує вірші на своїй сторінці в соцмережі. 

 

В коментарях знайомі, друзі та просто небайдужі всіляко підтримують волонтерку.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Світлана Васильченко

    Не можу знайти рахунків для допомоги

    PutnickFree reply Світлана Васильченко

    у неї на сторінці у Фейсбуці є

    5169 3600 0707 6106

    Картка Приват

    PаyPal - [email protected]

    Взагалі з грошима будьте уважні, при перерахунку дивіться кому йдуть кошти, бо я чесна людина, а хтось може і свій номер картки підсунути ;)

  • Irina Gryshchuk

    Репост
  • Olesia Kovalova

    Хай зроблять  розтаможку як у нормальних країнах. То тоді всім вистачить на авто.
  • ЧитачЧитачів

    На канабісі могла б більше заробити.

    PutnickFree reply ЧитачЧитачів

    який ти добрий, може ще запропонуєш їй на панель піти, а може сам???

keyboard_arrow_up