“Пароль — нісенітниця”: дітлахи зі Старокостянтинова долучилися до флешмобу в підтримку ЗСУ

“Пароль — нісенітниця”: дітлахи зі Старокостянтинова долучилися до флешмобу в підтримку ЗСУ
Тут і далі фото зі сторінки 42-го гарнізонного будинку офіцерів

Юні патріоти також організували блок-пост в своєму місті та збирають кошти на ЗСУ. 

Дітвора Хмельниччини усіма силами намагається наблизити нашу перемогу. Днями ми розповідали як семеро діток в Нетішині організували блок-пост просто в дворі свого будинку. Вони назбирали більше тисячі гривень за один день та всі кошти передали місцевим волонтерам, аби ті придбали необхідне на фронт. Перед цим троє школярок з Шепетівки виготовили власноруч сувеніри та також виставили на продаж в підтримку Збройних Сил. Дівчата “заробили” більше 2 тисяч гривень. Ще троє хлопчаків із Красилова продавали домашні черешні, аби допомогти ЗСУ. Наторгували 1650 гривень. Віддали гроші волонтерам, аби купили за них необхідні воїнам речі та відвезти на фронт. Десятирічний Остап на всі свої заощадження — 300 доларів — придбав портативний зарядний пристрій на сонячній батареї для бійців ЗСУ. 

Не стоять осторонь і дітлахи в Старокостянтинові. Одинадцятеро дітей різного віку також організували дитячий блок-пост по вулиці Свободи. Юні патріоти збирають кошти на потреби наших бійців. Вони креативлять та щодня змінюють “пароль” для проїзду. Ну а дорослі всіляко підтримують їх починання.

“Дорогі старокостянтинівці! Якщо ви будете проїжджати по місту, завітайте на вулицю Свободи. Там юні патріоти України організували імпровізований блок-пост та збирають кошти для потреб захисників України. За декілька днів ці чудові дітки зібрали і передали на волонтерський пункт ГО «Учасники АТО міста Старокостянтинова» 3 300 гривень! На сьогодні пароль — "нісенітниця"!” — пишуть на сторінці 42-го гарнізонного будинку офіцерів

Відео дня

Соня, Оля, два Влади, Єгор, Матвій, Ліна, Емілія, Валерія, Поліна, Платон - саме ці дітлахи контролюють роботу блок-поста, повідомляє Унас.News. Вони щоранку прокидаються з думкою аби швидше поснідати і заступити на чергування. Дітлахи розписали між собою хто які функції виховуватиме. Місцеві кажуть, вони б і ночували там, та батьки не дозволяють. Тож дитячий блок-пост працює по графіку - з 10.00 до 20.00. Найменша купюра, яку вдалось зібрати - 2 гривні, найбільша - 200 гривень. 

За два дні дітлахи примножили свої статки та віддали волонтерам 5 600 гривень. Частина з них тримає “автомати”, хтось вбраний на військовий лад, хтось — у вишиванках. З бейджиками волонтера, імпровізованими бронежилетами та обов’язковим реквізитом — банкою “на потреби ЗСУ”. 

  • “От не приведи Господь ТАКИМ воїнам якийсь москаль попадеться!!! Розумахи!!!” — коментує місцевий мешканець Олександр Петрук. 
  • “Нові часи, нові дитячі забавки. Замість квача, «Море хвилюється» чи «Змійка» - патрулювання на блокпостах з перевірками на знання кодового слова «нісенітниця». А все заради того, аби зібрати кошти на допомогу для наших воїнів! Такі наші маленькі українці! Сміливі, хоробрі, патріотичні!” — пишуть про юних старокостянтинівських волонтерів на сторінці Повітряного командування “Захід”

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up