«Нічого не боявся». На війні загинув хмельничанин Юрій Мурава

«Нічого не боявся». На війні загинув хмельничанин Юрій Мурава
  • Захисник пішов на війну добровольцем.

  • Загинув 22 березня на Луганщині.

У Хмельницькому віддали останню шану загиблому герою військовому Юрію Мураві. Він віддав своє життя за Україну минулого тижня, 22 березня. Церемонія прощання відбулася сьогодні, 3 квітня, у міській ритуальній службі.

Юрій Мураві було 38 років. Він їздив по заробітках, а після початку російського вторгнення пішов на війну добровольцем. Спершу служив у територіальній обороні, потім — у 66-ій окремій механізованій бригаді. Про це розповів колишній командир відділення з останньої Станіслав Ситник.

— Запам’ятається як вірний друг, як вірний товариш. Він завжди був відданим своїй справі, не боявся нічого до кінця свого життя, і віддав своє життя заради всіх. Ми познайомилися з ним ще коли мобілізувалися, це було рік тому… Юрій загинув у Луганській області… при обстрілі, кульове поранення в голову, — сказав Станіслав Ситник.

Відео дня

Колишня сусідка Юрія Мурави, Ганна, розповіла, що раніше він мешкав у селі Клинове теперішньої Сатанівської ОТГ. Виховували його бабуся та дідусь, поки мама працювала. 

— Він такий добрий хлопчик був. Він навіть голосно не говорив, спокійний такий був. Бабуся робила на фермі, але виростила гарного хлопчика, спокійного, доброго. Військовим хотів бути, і льотчиком хотів бути, і міліціонером, казав, буде.

Юрій Мурава був одружений, у нього залишилися двоє дітей. Поховали його на Алеї слави у мікрорайоні Ракове. З початку повномасштабного вторгнення там знайшли спокій понад 160 героїв-хмельничан, а з початку російсько-української війни — понад 200. Про це розповів заступник міського голови Хмельницького Михайло Кривак.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Елена Мысова

    Вічна пам'ять і Слава Герою. Низький уклін. Царство небесне Герою. Щирі співчуття рідним та близьким.
  • Инна Чорна

    Вічна пам'ять Герою України, щирі співчуття рідним та близьким.
  • Татьяна Герасимова

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ
    😭😭😭💔💔💔🙏🙏🙏🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
    Низький уклін. Щірі співчуття родині.
  • Зоя Молчанюк

    Царство небесне вічний спокій світла пам'ять Герою. Щирі співчуття рідним

keyboard_arrow_up