Обоє пішли добровольцями. У боях загинули двоє жителів Хмельниччини

Обоє пішли добровольцями. У боях загинули двоє жителів Хмельниччини
Фото Героїв із сайтів селищних рад
  • Руслан Шинкарук був учасником АТО. 

  • Андрій Білань виховував двох доньок. 

Двоє військових з Хмельниччини поклали свої життя на захист свободи та незалежності України. Обоє добровольцями пішли на передову. Сумні звістки повідомили у тергромадах. 

Андрій Білань

Андрій Білань народився 14 серпня 1989 року у Старій Синяві. У 2006 році закінчив місцеву школу. Згодом закінчив Кам’янець-Подільський університет імені Івана Огієнка, навчався на фізико-математичному факультеті.

Згодом у Кам’янці розпочав власну справу з деревообробки. У 2017 році одружився. Разом з дружиною виховували двох дочок.

Відео дня

Із початком повномасштабного вторгнення рф Андрій добровольцем пішов служити до місцевої ТрО, а весною 2022 року пішов служити на фронт на Куп’янський напрямок. На фронті служив молодшим сержантом, командиром 3-го стрілецького відділення військової частини, повідомляють у Старосинявській селищній раді. 

Він був молодшим сержантом. Командир Андрій Білань загинув 20 листопада між населеними пунктами Олексіївка та Новомиколаївка Сумської області.

Вдома на нього чекали мати, брат, дружина та дві доньки — Марійка та Домініка. Про дату прощання з воїном поки не повідомляють. 

Руслан Шинкарук

У бою з окупантами ще одного Героя втратила Ярмолинеччина. Руслан Шинкарчук був 1970 року народження, сам родом із села Ясенівки.

У селищній раді повідомили, що він добровольцем сав на захист України від російської навали ще 2015 року. Руслан був учасником АТО. 

У 2022 році він не чекав повістки, просто прийшов у військкомат з готовністю захищати свою країну, її майбутнє. Найбільше йому боліло, коли бачив, як гинуть молоді люди…

Свій останній бій молодший сержант Руслан Шинкарчук прийняв 1 жовтня. Про його загибель стало відомо лише тепер. Громада попрощалась із захисником в середу, 22 листопада. 

Читайте також:


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (46)
  • Надежда Дёмина

    Вічна пам'ять героям. Рідним співчуття. Ми плачемо разом з вами
  • Володимир Шаховал

    Героям  Слава, співчуття рідним.
  • Сергій Полоневич

    🙏Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким… Нехай Господь допоможе пережити важку і непоправну втрату.

    Вічна, світла пам’ять і безмежна шана Героям.
    Вони назавжди залишиться у нашій пам’яті мужніми, відважними воїнами, які життя віддали за вільне майбутнє у незалежній, Богом благословенній державі .

    Слава Україні!🇺🇦
    Вічна слава нашим Героям.
  • Василий Олинийчук

    Царство небесне! Вічна слава та світла пам'ять Героям України які загинули за нашу Батьківщину! Щирі співчуття рідним та близьким людям.

keyboard_arrow_up