На Хмельниччині створили групи з пошуку зниклих чи викрадених під час війни

На Хмельниччині створили групи з пошуку зниклих чи викрадених під час війни
  • Розповідаємо куди звертатися якщо втратили зв’язок зі своїми рідними та близькими.

У Хмельницькій області працюють робочі групи з розшуку безвісти зниклих чи викрадених осіб в умовах воєнного стану. Про це повідомили в поліції. 

Правоохоронці встановлюють місця знаходження безвісти зниклих під час війни військовослужбовців та цивільних. Для цього відбирають біологічні зразки у родичів для майбутньої ідентифікації осіб.

Людей, які втратили зв’язок зі своїми родичами та близькими людьми, що перебували в зоні проведення бойових дій, просять звертатися до територіальних підрозділів поліції. Це можна зробити за місцем постійного чи тимчасового проживання або ж до головного управління Нацполіції в Хмельницькій області за адресою:вулиця Зарічанська, 7. 

Відео дня

Отримати детальну консультацію можна за телефонами: 098 671-68-96 або 102.

Нагадаємо про 5 рекомендацій для родичів військових, які перестали виходити на зв’язок:

Також повідомити про зникнення можна на гарячу лінію Уповноваженого зі зниклих безвісти. Фахівцям кол-центру необхідно надати такі дані:

— Якщо побачили фото чи інші дані про зниклих осіб у пабліках – передавайте інформацію фахівцям кол-центру, — додають в Мінреінтеграції. 

Контакти гарячої лінії:

Важливо: якщо вам стане відомо, що ваша близька людина депортована ворогом чи перебуває у полоні, не поширюйте у публічному просторі цю інформацію – разом з її фото та особистими даними. Це приверне особливу увагу ворога до людини, значно ускладнить перемовини щодо повернення та навіть може загрожувати її життю. Разом з тим ви спровокуєте шахраїв, які намагатимуться ошукати вас, вимагаючи гроші за начебто повернення близької людини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up