“Один лікар на батальйон”: історія начмеда Андрія Гайдамашка

“Один лікар на батальйон”: історія начмеда Андрія Гайдамашка
Тут і далі фото зі сторінки 36-го стрілецького батальйону
  • Андрій Гайдамашко родом із Вінниці. 

  • Але доля та власне бажання воювати закинули його у військовий підрозділ з Хмельниччини. 

  • Розповідаємо історію хороброго медика. 

Андрій Гайдамашко сам родом із сусідньої Вінниці. Він закінчив медичний та працював інтерном у вінницькій міській лікарні. Коли почалась війна, Андрій у перші ж дні добровольцем пішов у ТЦК. 

Але ж він ще навчався в інтернатурі, тож у військкоматі його вислухали і… у військо не взяли. Сказали: ще не час. І Андрій працював далі у медзакладі. Як чоловік потрапив у хмельницький підрозділ розповіли в 36-му окремому стрілецькому батальйоні. 

— П’ятого квітня мені зателефонували, – розповідає Андрій, – викликали в ТЦК, де вже отримали мої документи з кафедри. Я пройшов комісію. Запропонували піти в обласний (вінницький — ред.) ТЦК. Там поспілкувалися і мене призвали на посаду начальника медичної служби. Попередили, щоб завтра був готовий до виїзду в пункт постійної дислокації.   

Відео дня

Мобілізованого лікаря Андрія Гайдамашка направили у Хмельницьку область. Виявилося, що 36-й батальйон створений буквально "вчора" і не мав чимало необхідного.

— Своїми силами, силами волонтерів збирали медикаменти, кровоспинні засоби. Все організовували на ходу. Було ще холодно, і військовослужбовці потребували противірусних препаратів. До застуд долучалися хронічні захворювання. Та ми все здолали…— каже начмед батальйону. 

Медична служба підрозділу під керівництвом Андрія гартувалася у бойових умовах – евакуації поранених. У військовослужбовців медпункту накопичився той необхідний, хоча часто й гіркий досвід, який робить наших сміливих захисників умілими й витривалими.

— Я один лікар на батальйон. Більше лікарських посад немає, є фельдшери. Тому саме на мені відповідальність, від кожного рішення може залежати життя людини. Це я сповна усвідомлюю, — додає військовий. 

Андрій Гайдамашко має звання лейтенанта. Нині він несе службу на передовій. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Інна Гайдамашко

    Нехай Вас Бог оберігає
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

    Інна Гайдамашко reply Новини Хмельницького на vsim.ua

    Новини Хмельницького на vsim.ua родом з Хмельниччини,

keyboard_arrow_up