Перші кроки за півроку: захисник із Хмельниччини вчиться ходити на протезі у США (ВІДЕО)

Перші кроки за півроку: захисник із Хмельниччини вчиться ходити на протезі у США (ВІДЕО)
Фото Романа Григоряна зі сторінки Михайла Діанова (зліва), скрін з відео (справа)
  • Роман Григорян під час бою залишився без ноги та руки. 

  • Отримати закордоном якісні біонічні протези йому допоміг азовець Михайло Діанов. 

  • Роману вже поставили протез на ногу, тепер захисник пристосовується до нової кінцівки. 

Роман Григорян — військовий із Городоччини Хмельницької області. Він воював у лавах 14-ї бригади імені Князя Романа на східному напрямку. У липні під Бахмутом захисник отримав важкі поранення. Роман потрапив під касетний обстріл і втратив праву руку та праву ногу.

Роман Григорян. Фото: Городок.City

Місцеві мешканці неодноразово збирали кошти на лікування бійця, та їх було замало, аби поставити протези. 

Історію Романа розповідали поміж собою військові, які перебували на лікуванні в США. Саме там, у Вашингтоні, її почув захисник Азовсталі Михайло Діанов. Нагадаємо, Діанов родом із Тернопільщини. Його фото на Азовсталі облетіло весь світ, а згодом його замінила нова світлина — після визволення з полону. 

Відео дня
Автори фото Діанова: Дмитро Козацький (зліва) та Цензор.НЕТ (справа)

Тоді українці почали донатити гроші Михайлу на лікування. У перші ж дні назбирали більше 6 мільйонів. Та профінансувати лікування захисника Маріуполя вирішили Рінат Ахметов і футбольний клуб “Шахтар”. А донатами від громадян він вирішив оплатити лікування своїх побратимів — українських військових, які отримали серйозні поранення в боях. 

Нагадаємо, ми розповідали, як Діанов зв’язався з Григоряном перед Новим роком та запропонував оплатити йому протезування. Більше про це та реакцію рідних на новину можна прочитати у матеріалі Азовець Михайло Діанов передав 2 мільйони для побратима з Хмельниччини

Роману поставили перший протез

За словами морпіха, нині Роман Григорян перебуває у США, у Міннеаполісі. Там йому ставлять якісні біонічні протези. На це пішло 52 313 доларів, або понад 2 мільйони гривень. 

Вже і є перші результати. Той таки Діанов запостив у соцмережах відео, на якому видно, що Роману вже встановили протез на ногу. Тепер він заново пробує ходити вперше з моменту поранення. 

— Роман робить перші кроки після майже півроку. Це не просто бачити. Але важливо дивитись з двох причин: бачити і не забувати ціну, яку вже заплачено. Не забувати, які ми можемо бути: єдині, міцні, які допомогають один одному. Це маленька перемога Романа і кожного з вас. Це ваші донати, які я пообіцяв спрямувати до останньої гривні на допомогу побратимам, — написав Мхайло Діанов. 

Далі, за словами азовця, на городоччанина чекає протезування руки. А ще він — батько 8-річної донечки, яка дуже чекає татка додому. 

У коментарях українці дякують Роману за захист та бажають якнайшвидшого одужання:

Додамо, це не перша допомога військовим від відомого азовця. За інформацією Громадське у жовтні Діанов віддав  на лікування побратимів 23 мільйони 430 тисяч гривень. Ці кошти він отримав як донати від небайдужих. А в листопаді захисник Маріуполя передав 1,7 мільйона гривень на лікування українських військових у межах благодійної ініціативи «Разом нас мільйони. Протезування для Незламних». Допомогти захисникам можете й ви. 

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Щоб придбати їх якнайскоріше, редакція vsim.ua оголошує збір коштів. Так ми допоможемо нашим воїнам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

  • Приват — 4149 4993 4948 5480 (Максим Фарина, головний редактор vsim.ua)
  • Банка
  • Номер банки — 5375 4112 0263 3223

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Клавдия Каменщикова

    Дякувати бога що живий , а потім по маленьку все налагодиться...
  • Марина Зембицька

    Нехай ці кроки стають щоразу більш впевненими. Швидкої реабілітації!
  • Yevgena Kozarenko

    Швидкого одужання.

keyboard_arrow_up