Писав рапорт, щоб потрапити на фронт. Історія військового Олександра Іващука

Писав рапорт, щоб потрапити на фронт. Історія військового Олександра Іващука
Фото зі сторінки 36-го батальйону
  • Олександра призначили охоронцем у хмельницький обласний військкомат. 

  • Та він прагнув воювати. Тож написав рапорт та потрапив у новостворений батальйон. 

  • Відвоював за рік у трьох областях. 

24 лютого 2022 року розпочалась повномасштабна війна. На той час Олександр Іващук служив у взводі охорони Хмельницького обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки. Саме сюди з початком вторгнення росії його призначили разом з іншими добровольцями. Як військовий потрапив у новостворений батальйон з Хмельниччини розповіли на сторінці військового формування. 

— Ми писали рапорти з проханням відправити на фронт. Ми прагнули не охороняти, а воювати, захищати нашу землю. Наш нинішній начальник штабу майор Андрій Скакун, який також тоді служив у ТЦК, повідомив, що формується новий батальйон. Ми зголосилися й так потрапили в 36-й батальйон, – згадує солдат про березень минулого року.

Після того у пункті постійної дислокації почалися навчання та злагодження підрозділів. Свої навички і знання бійцям передавали досвідчені інструктори.

Відео дня

— 5 травня виповнився рік, відколи ми із Хмельниччини виїхали на Сумщину. Там виконували завдання й продовжували навчатися військовій справі, — додає захисник. 

Цей “сумський період” Олександр називає важливим для підготовки бійців. Адже військовослужбовці охороняли стратегічні об’єкти, будували фортифікаційні споруди, удосконалювали вміння володіти стрілецькою зброєю. Згодом його батальйон перемістився у Донецьку область, на рубіж вогненних Пісок. 

— Там я повоював тиждень, – розповідає Олександр. – Внаслідок баротравми, контузії потрапив у шпиталь. Пройшов лікування й повернувся у батальйон, який на той час тримав оборону вже на Харківщині. 

Зараз солдат Іващук продовжує виконувати бойові завдання та стоїть на захисті країни від росіських загарбників. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up