Президент нагородив орденами двох військових із Хмельниччини

Президент нагородив орденами двох військових із Хмельниччини
  • Віктор Булима поклав своє життя на Запоріжжі. 

  • Євген Булацик є командиром авіаційної бригади. 

Ще двох військових із Хмельниччини удостоїли почесних нагород. Нещодавно президент України Володимир Зеленський підписав черговий указ про нагородження військовослужбовців. У ньому йдеться про двох захисників із Дунаєвеччини та Старокостянтинова. 

Отож згідно указу Володимира Зеленського № 818 “за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обовʼязку було нагороджено” Віктора Булиму (посмертно) та Євгена Булацика. 

Віктор Булима

Віктор Булима мешкав Голозубинці Дунаєвецької громади. Був старшим сержантом, стрільцем-санітаром. 

Відео дня

Він загинув, захищаючи країну від російського агресора, 24 червня цього року. Це трапилось поблизу населеного пункту Лобкове, Василівського району, Запорізької області під час виконання бойового завдання. Його поховали наприкінці червня у рідному селі. 

Президент посмертно нагородив Віктора Булиму орденом «За мужність” ІІІ ступеня.

Євген Булацик

Євген Булацик — полковник та бойовий командир 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка. А ще він начальник Старокостянтинівського гарнізону. 

Льотчик першого класу здійснив більше 1 500 льотних годин. Євген — учасник російсько-української війни.

За визначні особисті заслуги, мужність і самовіддані дії у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу, вірність військовій присязі він був неодноразово відзначений державними нагородами: Хрестом бойових заслуг, орденами Богдана Хмельницького III та II ступеня. Є повним лицарем ордена "За мужність" (І, ІІ та ІІІ ступенів).

Днями президент нагородив полковника ще й орденом Богдана Хмельницького І ступеня. Тепер Булацик є повним лицарем і цього ордена. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталія Йосипова

    Низький уклін тобі наш герой,наш однокласник!Вічна пам'ять Героям.
  • Alla Bayda

    Низький уклін Героям! Дякуємо за Україну…
  • Татьяна Чорна

    Вічна пам'ять Герою щирі співчуття рідним і близьким 🙏🙏🙏
  • Виталий Мовчан

    Вічна пам'ять Героям

keyboard_arrow_up