Андрій Петровський в бою пошкодив хребет, але хоче повернутися на службу

Андрій Петровський в бою пошкодив хребет, але хоче повернутися на службу
Фото МОЗ
  • Хлопцеві всього 21 рік. 

  • Він потрапив під обстріл поблизу Бахмута.

  • Юнакові пошкодило хребет, спинний мозок та кінцівки. 

  • Нині він пересувається на ходунках, але хоче повернутися до побратимів, як одужає. 

Андрій Петровський родом з Хмельницької області. У перший день повномасштабного вторгнення росії, 24 лютого минулого року, хлопець вирішив взяти до рук зброю та відправився на фронт захищати рідну країну. Історію хороброго юнака розповіли в Міністерстві охорони здоров’я

Андрію лише 21 рік. Після 24 лютого він підписав контракт зі Збройними силами України. Хлопець потрапив на Донецький напрямок. Від початку служби він разом із побратимами давав там відсіч агресорові. 

Поранення Андрій отримав 11 вересня поблизу Бахмута. Захисник потрапив під ворожий обстріл. Побратими надали йому необхідну допомогу одразу після поранення та евакуювали з передової до бахмутської лікарні. 

Відео дня

Там медики діагностували у хмельничанина забій спинного мозку й численні вогнепальні осколкові поранення в області хребта та кінцівок. Далі були лікарні в Краматорську, Дніпрі й Києві і тривале лікування.

Після цього Андрія перевели до Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни для довготривалої реабілітації. Боєць тоді не міг ходити. У госпіталі він почав проходити реабілітаційну терапію.

Завдяки терапії вдалося відновити та збільшити силу у кінцівках та суглобах. Нині, кажуть медики, захисник має гарні результати, адже вже самостійно сідає, встає та ходить за допомогою ходунків.

Та Андрій не здається. Він хоче й надалі боротися за своє майбутнє та відновитися. Планує повернутися в госпіталь для продовження фізичної терапії після того, як йому знімуть апарат зовнішньої фіксації із лівої руки. А згодом – хоче повернутися на службу.

Лікарка хлопця — Леся Корчик — пишається Андрієм та каже, що він обов’язково надихне своїх побратимів у боротьбі. 

— Адже захисник є прикладом мужнього воїна, який має міцний характер та бажання рухатися далі і якого не зламають жодні негаразди, — додають в медзакладі. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валентина Селюк

    Здоровя тобі синочку
  • Наташа Матвійчук

    Господи допоможи
  • Валя Гнап

    Дякую тобі, сину!
  • Alla Bayda

    Дякуємо Герою!

keyboard_arrow_up