Смертельна ДТП за участю хмельницьких освітян. Все, що відомо про трагедію

Смертельна ДТП за участю хмельницьких освітян. Все, що відомо про трагедію
В машині було четверо дорослих: Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк, Наталія Докторук та Роман Миколаїв
  • Головний освітянин міста Роман Миколаїв врізався в припаркований лісовоз на службовому авто.  
  • В салоні було шестеро пасажирів, серед них - троє дітей.
  • Моторошна аварія забрала життя завідуючої дитсадка та чоловіка методистки Департаменту освіти. Діти - у лікарні.
  • У поліції кажуть, що не дадуть освітянину Миколаїву уникнути відповідальності.
  • Ми зібрали усі відомі станом на 30 травня деталі аварії в одній новині. Отож, що відомо?

В ніч на 30 травня близько 23:50 по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася смертельна аварія. Легковий автомобіль врізався в вантажівку. В салоні легковика було четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні автомобіля знаходилась завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей зараз перебувають в лікарні.

Компанія поверталась зі святкування

У вівторок, 29 травня, донька Наталії Докторук Вероніка святкувала своє 9-річчя. З власних джерел журналістам vsim.ua стало відомо, що застілля влаштували у АТК “Дача”, що за 7 кілометрів від Хмельницького в бік Вінниці. На святкуванні серед гостей був і директор Департаменту освіти Роман Миколаїв, а також подружжя Манзюків разом з донькою Вікторією.

Пізно ввечері, близько 23:50, всі вони поверталися додому. Сіли у службовий автомобіль міськради, за кермом якого був Роман Миколаїв. Всього в салоні машини перебувало 7 чоловік. За водійським кермом був Роман Миколаїв, а в салоні шестеро пасажирів - Наталія Докторук з донькою, Антоніна та Олександр Манзюки з донькою, а також 8-річна Каріна, донька подруги Наталії Докторук.

Відео дня

Врізався в вантажівку

Біля в’їзду в Хмельницький компанія потрапила у страшну ДТП. У поліції кажуть, що водій не врахував дорожньої обстановки, з’їхав на узбіччя та допустив зіткнення з причепом автомобіля «Камаз». За кермом вантажівки був 39-річний житель Красилова, який зупинився на узбіччі дороги для ремонту.

- Водій легкового автомобіля «Nissan Leaf» рухався по правій полосі і він дещо виїхав за межі своєї полоси. Так би мовити, трохи виїхав з узбіччя і правим боком фактично в'їхав під цей причеп "КамАЗу". Права сторона автомобіля взагалі зруйнована. Після зіткнення з причепом автомобіль розвернуло і винесло на зустрічну смугу. І це щастя, що там нікого не було, - прокоментувала аварію речниця ГУ НП у Хмельницькій області Інна Глега.

"Я не знаю, хто був за кермом"

Що стало причиною того, що водій вилетів на узбіччя, а також якою ж була швидкість руху авто - поки що невідомі. У поліції кажуть, що на місці аварії Роман Миколаїв відмовився пройти освідування на алкотестері “Драгер”. 

Чому втратив контроль над машиною - незрозуміло. Тому наразі призначено ряд експертиз. Сам Миколаїв серйозно не постраждав.

Вночі на місці ДТП працювала знімальна група поліції. Відразу на місці події журналісти запитали у Романа Миколаїва, хто був за кермом авто. На що посадовець відповів, що “не знає”.

Скрін з відео сюжету каналу "Магнолія-ТВ". 

- Я не знаю, хто був за кермом автомобіля, бо я очюняв...Тобто, коли прийшов до тями, то вже був на узбіччі, - сказав Роман Миколаїв. - Я ходив по узбіччю, тому що хотів прийти до тями і зрозуміти, що сталося.  

Двоє загиблих і п’ятеро травмованих

Несумісними з життям були травми 33-річної Наталії Докторук та 32-річного Олександра Манзюка. Решту пасажирів відразу ж госпіталізували до лікарні.

Заступник головного лікаря обласної лікарні Олексій Підмурняк розповів журналістам vsim.ua, що у найважчому стані знаходиться зараз донька подружжя Манзюків Вікторія. 11-річній дівчинці вже провели складну операцію. У нейрохірургії лежить її мама Антоніна. Її стан лікарі кваліфікують як стабільний середньої важкості. До слова, як повідомив журналістам міський голова, саме кандидатуру Антоніни Манзюк розглядали на посаду керівника новозбудованого ДНЗ №7 у Гречанах. Ще двоє дівчаток 8 і 9 років зараз перебувають у міській дитячі лікарні. Це донька Наталії Докторук Вероніка і донька її подруги Каріна. За словами головного лікаря Наталії Зимак-Закутньої, діти при свідомості знаходяться у відділенні інтенсивної терапії.

Зараз знайомі сім’ї Манзюків розпочали збір коштів, аби допомогти 11-річній Вікторії.

Не співпрацює зі слідством

Романа Миколаїва оглянули медики і вирішили, що він не потребує госпіталізації. Його затримали і зараз він перебуває в ізоляторі тимчасово тримання. У нього відібрали зразки крові, щоб встановити, чи був у стані алкогольного сп'яніння у момент аварії. Також додатково призначили ряд інших експертиз. На співпрацю зі слідством він поки не йде, зазначили у поліції. Офіційна версія - нічого не пам’ятає.

- Як кажуть наші слідчі, максимально зібрані докази для того, щоб довести вину саме цієї людини. Незважаючи на те, що вона відмовилася від дачі показів. Є підстави вважати, що вина буде доведена, навіть коли ця людина мовчатиме і не сприятиме слідству, - каже Інна Глега.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років та права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років. Наразі слідчі з’ясовують усі обставини ДТП.  

Службові авто використовують у власних цілях

Роман Миколаїв їхав на автомобілі “Nissan Leaf”, який минулого року купили за бюджетні кошти і віддали на баланс КП по організації роботи міського пасажирського транспорту. Після цього машину передали у користування Департаменту освіти. До слова, автівка коштувала 470 тисяч гривень. Після ДТП від транспортного засобу майже нічого не залишилося. Нагадаємо, що це вже другий випадок за останні півроку, коли посадовці міської ради використовують службові автомобілі для власних цілей. 16 січня поліція затримала на автомобілі “ZAZ Sens” секретаря міської ради Михайла Кривака. Суд першої інстанції визнав його винним у керуванні ТЗ в стані алкогольного сп’яніння, але чиновник подав апеляцію. Зараз засідання постійно переносяться, бо Михайло Кривак не з’являється на них.

- Менше місяця тому за департаментом був закріплений автомобіль “Nissan Leaf”. По тих відео, що я бачив, то це був той самий автомобіль. В нас заборонено використовувати службові авто для власних потреб і кожен чиновник зобов’язаний не користуватись авто самостійно, а тільки з водієм, який закріплений за авто. Але був внутрішній наказ департаменту, яким дозволялось використання у службових цілях директором, - сказав Олександр Симчишин.

За попереднім розпорядженням міського голови, службові автівки можна було залишати на комунальних підприємствах. Однак зараз Симчишин готує наказ, аби всі службові авто залишалися на базі і користуватися ними посадовці міської ради зможуть лише з подвір’я міської ради і лише за службових потреб, як це і має бути в ідеалі.

Симчишин на камери розповів про стосунки Миколаїва і Докторук

Під час брифінгу, який прес-служба мерії скликала через ДТП, міський голова розповів журналістам деталі особистого життя освітян. Виявляється, що Симчишин вже давно знав про стосунки між директором Департаменту освіти та фактично його підлеглою - завідуючою дитячого садочку Наталією Докторук. Посаду керівника ДНЗ жінка отримала минулого року. До цього працювала завгоспом в іншому садочку.

- Миколаїв і Докторук десь півроку часу жили у цивільному шлюбі. Минулого тижня відсвяткували заручини і планували у червні одружитися, - сказав мер.

За даними ЄРДР, Роман Миколаїв у грудні 2017 року розлучився зі своєю дружиною Інною. У них - двоє спільних синів.  

Симчишин пообіцяв, що вже сьогодні Романа Миколаїва звільнять з посади директора Департаменту освіти. Поки його функції виконуватиме заступниця Людмила Корнієцька.

Правоохоронці оголосили про підозру Роману Миколаїву. Не виключено, що завтра вже екс-чиновнику будуть обирати міру запобіжного заходу. 


ОНОВЛЕНО. 1.06.2018 У суді Роман Миколаїв визнав, що вживав алкоголь до того як сісти за кермо автомобіля. За його словами, він випив три келиха шампанського. У крові водія виявили 0,61 проміле алкоголю (допустима норма – 0,2 проміле).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Olesya Grechyshyn

    Зауваження до редакції:"полосу" в укр.мові вже давно смугою називають.ви що не читаєте,що самі друкуєте???
  • Олександр Кропивний

    Коханки і п"янки до добра не доводять. Якби жив з своєю сім"єю цього б не сталося

    Катя Попик reply Олександр Кропивний

    Коханка і вагітна наречена це зовсім різні речі,обоє були розведені. І взагалі, кожен живе з тим, з ким йому комфортніше

    Анонім reply Катя Попик

    Ви так кажете що ніби живете з табуреткою сьогодні? Завтра з козою... Далі з конем... Бо вам так комфортніше????

    Катя Попик reply Анонім

    Річ у тім, чоловіки всі бухають і гуляють.І є успішні чоловіки, як наприклад Тамп, який мав 450 коханок, чи наприклад арабські шейхи, які мають у свому гаремі до 1200 жінок і всіх здатні ощасливити...
  • Володимир Крисяк

    Слухав речницю поліції ,склалося враження, що вона блекоти обнюхалася.Прошу звернути увагу на деякі моменти її виступу "нац поліція зробить все щоб доказати вину саме цієї людини", "камаз знаходився на обочені з виставленим знаком аварійної зупинки" "водій зупинився для ремонту камазу","взято кров на визначення стану спяніння",і тд. Хочу висловити думку Роман Миколаїв перебуваючи на посаді ігнорував "прохання" деяких високопосадовців силових структур Хмельниччини особливо ті які стосувалися підписання трудових договорів з деякими директорами хабарниками . Тому складається враження що справді хочуть доказати вину тільки цієї людини. Щодо камазу стоїть у правій полосі ,аварійка непрацює, ремонт ніякий не проводиться.кабіна не піднята,ключі на асфальті відсутні .навіть жодного ящика нерозкрито,речниця неможе вказати де точно сталося дтп ,але точно вказує що знак аварійної зупинки був встановлений згідно пдр (а це 300 м до авто),Їжжю за кермом з 1990 року ще жодного разу незустрічав щоб знак хтось ставив дальше 20-30 метрів.Як ми бачимо з перших пояснень Миколаєва ,він не памятає як сталося дтп тоді чому не провести аналіз крові на вміст речовин які можуть викликати запаморочення чи уповільнювати реакцію, а в разі їх виявлення вияснити як вони попали в організм ,напевни поліцію то не цікавить,бо вони доводять" вину саме цієї людини".Хочу також звернути вашу увагу на схему дтп отже їде Миколаєв в лівій полосі і ниряє на право прямо в прицеп освітленого  камаза висновок один- самовбивця ,хтось у це вірить , я ні.Такі дії водія можливі тільки в тому випадку якщо авто спереду включило лівий поворот,але повертати там нема куди тому такі дії могли бути з однією метою направити авто що їде позаду під камаз.А чи не дивує вас що під камази попадають після запланованих міроприємств ,в даному випадку день народження .Тепер кілька слів щодо спяніння , якщо буде доведено що Миколаєв був пяний це ще ніяк не вказує на те що він став винуватцем дтп , оцінюючи його стан під час першого інтервю кожен розуміє що він повністю адекватний і направляти авто на" освітлений" камаз без якоїсь на те причини він небуде. Про інтервю скажу слідуюче,у мене склалося враження що Миколаєв скриває що насправді сталося на дорозі і має вагомі аргументи на свій захист, тому попереду ми ще почуємо багато цікавого

    Юрій Богомол reply Володимир Крисяк

    Яких 300 метрів???

    20 м в н.п. і 40 поза.

    Скрін з відео магнолія.тв - шо в нього на лобі? Слід від руля? Подушка спрацювала,  то лобове скло він-би не дістав лобом. То може лоб був на рулі в момент удару?

    Иван Синчук reply Володимир Крисяк

    Давайте по правді в 23-50 на службовому авто, пьяний чиновник виїхав на узбіччя де вбив 2 людей. А ви зараз хочете звалити на водія камазу? Не вийде!!!

    Володимир Крисяк reply Иван Синчук

    В жодному разі не звалити вину ,а обєктивно розібратися та виявити   ступінь вини кожного,а не" саме цієї людини", що до пяного це поки що припущення.

    Володимир Крисяк reply Иван Синчук

    В жодному разі не звалити вину ,а обєктивно розібратися та виявити   ступінь вини кожного,а не" саме цієї людини", що до пяного це поки що припущення.

    Володимир Крисяк reply Иван Синчук

    В жодному разі не звалити вину ,а обєктивно розібратися та виявити   ступінь вини кожного,а не" саме цієї людини", що до пяного це поки що припущення.
  • Катя Попик

    І що можна  ремонтувати в темень на проїзній частині, зеркальце чи прикуровач?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up