Експертиза підтвердила, що Миколаїв був нетверезим за кермом

Експертиза підтвердила, що Миколаїв був нетверезим за кермом
Роман Миколаїв сказав, що випив 3 келиха шампанського, але нібито не відчував стану сп’яніння
  • Сьогодні, 1 червня, в суді обирали міру запобіжного заходу для Романа Миколаїва.
  • Чоловіка підозрюють у вчинені ДТП з двома загиблими і п’ятьма постраждалими.
  • На засіданні розповіли про те, що водій був у стані алкогольного сп'яніння.

В ніч на 30 травня близько 23:50 по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася смертельна аварія. Легковий “Nissan Leaf” врізався в вантажівку “КамАЗ”. В салоні легковика було четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні - завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей і одна жінка зараз перебувають в лікарні.

Наступного дня міський голова Хмельницького Олександр Симчишин на спеціально організованому брифінгу розповів про стосунки між Миколаївим і Докторук. Також сказав, що звільнить директора департаменту освіти і науки. Відповідне розпорядження було підписане через день після ДТП - 30 травня.

Відразу після ДТП Романа Миколаїва затримали. Чоловік у коментарях журналістам і в поясненнях поліції говорив, що не знає, чи був він за кермом. Казав, що нічого не пам’ятає. Також він відмовився від проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння на місці за допомогою приладу “Драгер”. Тому кров для аналізів відібрали у медзакладі. Результатів у поліції не розголошували. Казали, що усе стане відомо під час судового засідання, на якому Роману Миколаїву обиратимуть міру запобіжного заходу. Воно відбулося сьогодні, 1 червня, у Хмельницькому міськрайонному суді, що на Пилипчука, 1.

Відео дня
На засідання прийшло багато людей. Були журналісти, місцеві активісти, друзі і рідні обвинуваченого. У судовій залі не було де і яблукові впасти

Під час засідання Роман Миколаїв визнав, що був за кермом автомобіля. На запитання судді відповідав тихо і мляво.

У крові Миколаїва виявили 0,61 проміле алкоголю (допустима норма – 0,2 проміле). Відповідні висновки лікарів озвучила сторона обвинувачення на судовому засіданні. 

Сам же екс-керівник освіти міста підтвердив, що вживав спиртне. За його словами, на дитячому дні народженні він випив три келихи шампанського.  Каже, що скупався у басейні та хвилин 20 полежав на шезлонзі, перед тим як сісти за кермо і п'яним себе не відчував.

Слідство вважає, що Романа Миколаїва потрібно помістити у СІЗО строком на 60 днів на час слідства. Правоохоронці вважають, що він може приховуватися від слідства та суду. Водій вину визнає, але хоче ознайомитися з усіма матеріалами кримінального провадження, щоб оцінити глибину провини. Зараз, за словами обвинуваченого, він перебуває у шоковому стані. Каже, що під час ДТП вдарився головою, у нього постійно паморочиться в голові. Особливо, коли він встає на ноги.

За припущеннями водія, він їхав зі швидкістю 90 кілометрів на годину.  Про момент аварії Миколаїв пригадує, що він на хвилинку відволікся від дороги, коли вмикав кондиціонер. Також говорить, що в останню мить перед зіткненням намагався вивернути авто ліворуч, щоб уникнути аварії. 

- Хтось в салоні сказав, що жарко. Я відволікся, щоб натиснути на кнопку кондиціонера,  - сказав Роман Миколаїв.

Об 11:32 суддя пішов до нарадчої кімнати ухвалювати рішення про запобіжний захід для Миколаїва.

ОНОВЛЕНО станом на 12:30. Суддя Сергій Марцинкевич зачитав ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 26 липня. Без можливості вносити заставу.  
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Андрій попик

    Узбіччя там досить широке (хоча може і не для всього камазу).



    Ну і ми не знаємо насправді причину зупинки (може авто поламалось бо було несправне і водій не мав змоги рухатись навіть на узбіччя).



    Але просто подавати інформацію, що Камаз був на узбіччі, а легковик влетів в нього на узбіччі - це брехня, і спотворення подій.



    Одна справа коли кажуть, що "врізався в камаз який стояв на смузі руху), інша коли "не впорався з керуванням виїхав на узбіччя і там зачепив камаз"
  • Олексій Хмельницький

    Тут все ясно. А що збираються робити з водієм Камаза та методисткою?

    Андрей Шпулак reply Олексій Хмельницький

    Що тобі ясно?

    Методистка вже поплатилась за це, а вину водія встановить поліція. Чи вже на нього хочете вину перекласти, рогулі?

    Олексій Хмельницький reply Андрей Шпулак

    Ти бидло чмошне. Як методистка поплатилась? І про водія нічого не говорять. Всіх трьох треба на зону з однаковим строком. Водій стояв на смузі руху, а не на обочині, а методистка має вчити дітей розуму, а не тупості. Якщо дозволила сісти дітям до п'яного водія, то це срияння вчиненню злочину.

    Андрей Шпулак reply Олексій Хмельницький

    Ще доньку загиблої забув, бо зі святкування її дн поверталась компанія
  • Олексій Хмельницький

    Тут все ясно. А що збираються робити з водієм Камаза та методисткою?
  • Андрей Шпулак

    Феніта ля трагедія
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up