“Справедлива людина і відданий захисник”. Хмельницький попрощався з Віктором Мацаком

“Справедлива людина і відданий захисник”. Хмельницький попрощався з Віктором Мацаком
  • Чоловік повернувся з-за кордону, аби захищати Україну. 
  • Сьогодні, 2 березня, Хмельницький прощався зі своїм Героєм.
  • Вдома Віктора Мацака не дочекалась мама. 

Справедливий, порядний і відданий. Так про Віктора Мацака говорять його рідні. Захисник воював з 2015 року, захищав Україну під час АТО. Повномасштабне вторгнення застало його у Польщі, де чоловік був на заробітках. За кілька днів він перетнув кордон, аби взяти до рук зброю і боронити рідну землю. Сьогодні, 2 березня, Хмельницький прощається зі своїм захисником. 

У будинку ритуальних обрядів на Святослава Хороброго зібрались близькі, рідні, друзі. Люди не стримують сліз. Поряд із закритою труною плаче мама. 

Рідна тітка Антоніна розповідає, Віктор воював більше чотирьох років. У мирному житті ж працював на багатьох роботах. Здебільшого - водієм. Як тільки почалось повномасштабне вторгнення, чоловік повернувся з Польщі. А вже 9 березня був у військкоматі. 

Відео дня

Так військовий потрапив до десантно-штурмової бригади. Був на фронті старшим стрільцем. 

  • Він дуже любив свою країну. Майже нічого не розказував, як військовий. Знаємо, що тяжко було. Був на передовій, і в окопах вони були під відкритим небом, - каже пані Антоніна. 

Відомо, що у захисника залишилась мама і брат, який теж наразі захищає країну від окупантів. 

  • Віктор був добрий і справедливий. Дуже хороша людина. Він повернувся, щоб захищати Україну. Я дуже пишаюсь ним. Завдяки їм ми маємо з вами можливість жити далі, - каже зі сльозами на очах двоюрідна сестра загиблого Оксана. 

Старший сержант Віктор Опанасович Мацак загинув 18 лютого. Відомо, що це трапилось під час штурму в Бахмутському районі. Йому було 50 років. 

Героя поховали на Алеї Слави - там, де знайшли вічний спокій понад 170 хмельницьких захисників. До слова, з початку повномасштабної війни місто попрощалось з більш як 140 воїнами

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Vira Okhrei

    😥😥😥😥😥🙏🏽🙏🏽🙏🏽💔
  • Людмила Пилипенко

    Вічна пам'ять!
  • Ольга Єрмакова

    Вічна світла пам'ять та Царство Небесне Герою
  • Наташа Душко

    Вічна світла пам'ять герою України 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
    Щирі співчуття рідним 😭

keyboard_arrow_up