“Ти не побачив перші кроки свого сина”: на війні загинув 32-річний лейтенант Андрій Бернада

“Ти не побачив перші кроки свого сина”: на війні загинув 32-річний лейтенант Андрій Бернада
Тут і далі фото зі сторінки Олени Побережної
  • Він вивіз свою сім’ю з Ірпеня до рідних на Хмельниччину, а сам пішов на війну.

  • Був тероборонівцем, а тоді вступив до ЗСУ.

  • Керував взводом, був прикладом для наслідування.

Жахлива новина надійшла на Хмельниччину. На півдні країни в боях з ворогом 1 вересня загинув мешканець села Соколівка, що на Ярмолинеччині, Андрій Бернада. 

Захисникові було 32 роки. Воїн боронив Україну з перших днів повномасштабного вторгнення військ рф. Спочатку приєднався до сил тероборони, сформованих у Соколівці. Згодом вирішив вступити до лав Збройних сил України і добровольцем прийшов у військкомат. 

З кінця червня він виконував бойові завдання на південному напрямку – Херсонщина, Миколаївщина. Андрій був лейтенантом та командиром взводу. 

Відео дня

В перший день війни він вивіз свою сім'ю з Ірпеня до батька на Хмельниччину, активно брав участь у територіальній обороні рідного села. Згодом, будучи на бойових позиціях активно сприяв у забезпеченні всім необхідним побратимів. 

Вдома його чекали рідні — батьки, сестра, дружина та маленький син. 

— Завжди усміхнений, щирий, розумний, талановитий лідер, приклад для наслідування... Гідний син свого батька. Дбайливий сім'янин, уважний чоловік, турботливий татко. Завжди був міцним плечем для сестри. Але клята війна внесла свої чорні корективи... Андрію...ти навіть не побачив перших кроків сина...тобі, ще жити і жити...Серце розривається від болю. Ми у вічному боргу перед тобою, за нашу свободу та мирне небо, — пише подруга родини Олена Побережна. 

Із захисником прощатимуться у четвер, 8 вересня, вдома в Соколівці та в Ярмолинцях. 

— Андрій Бернада був тим воїном світла, який вважав за священний обов’язок боронити свою землю і народ від лютого ворога. Наш святий обов’язок – гідно провести Героя в останню путь, доземно вклонитися йому за його жертовний подвиг і підтримати у цей важкий час родину захисника, — кажуть в Ярмолинецькій тергромаді. 

Близькі та друзі співчувають рідним Героя, сестрі Іванні та сумують разом з ними:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (614)
  • Olga Zugan

    Ми любимо Вас, наши Герої, сумуємо дуже.
  • Olga Zugan

    Дуже тяжко пережити цю біль, іце лишиться на все життя, прости наш Боже за наши гріхи. Ми зари тоже шукаємо нашого Юру, який зник із 17 вересня, не духу, ні слуху
  • Лідія Фаріончук

    Світла пам'ять герою.Співчуття рідним.
  • Катерина Глотова

    Вічна пам'ять Герою! Низький уклін, глибокі співчуття рідним, вдячність батькам за сина- патріота

keyboard_arrow_up