У Хмельницькому створять центр для постраждалих від домашнього насильства

У Хмельницькому створять центр для постраждалих від домашнього насильства
Ілюстративне фото
  • У закладі надаватимуть соціально-психологічну допомогу.

У Хмельницькому створять нову комунальну установу — «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі». Він буде підпорядкований Хмельницькій міській раді. Згідно з відповідним проєктом рішення виконкому, це питання виноситимуть на сесію. Документ передбачає власне створення установи та затвердження її положення. Ініціатором є управління праці та соціального захисту населення. Відповідальним за виконання рішення буде заступник міського голови Михайло Кривак.

Нагадаємо, що у серпні 2022 року в Хмельницькому відкрили кризову кімнату для постраждалих від домашнього насильства. У ньому постраждалі можуть перебувати до семи днів. У кімнаті є все необхідне для проживання — меблі, техніка, посуд та іграшки. Після того, як сім днів спливуть, постраждала особа може переїхати до притулку, який відкрили раніше. У ньому можна жити декілька місяців.

Додамо, що у Хмельницькій області фактично створена мережа закладів для постраждалих від домашнього насильства. Станом на березень минулого працювали три притулки, сім кризових кімнат, шість консультаційних пунктів та три телефони довіри. Крім того, в регіоні були 52 мобільні бригади для допомоги постраждалим. З жертвами працюють поліцейські, психологи, юристи, представники соціальних служб. Їм надають тимчасове житло, допомагають у вирішенні юридичних питань та в працевлаштуванні.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up