“Україна для нього - не просто слово”. У Славуті попрощалися з військовим Сергієм Глушанцем

“Україна для нього - не просто слово”. У Славуті попрощалися з військовим Сергієм Глушанцем
Тут і далі фото зі сторінки Славутського виконавчого комітету
  • Боєць загинув 9 червня під обстрілами градів у Сєвєродонецьку. 
  • Був командиром механізованого взводу, старшим лейтенантом. 
  • Вдома залишились батьки, сестра, син та кохана жінка.

Сергій Глушанець був доброю та світлою людиною. Так про нього відзиваються друзі, знайомі та колеги. Кожен коментар про Героя пронизаний теплотою та скорботою. Вчора, 15 червня, Славута провела воїна у вічність. Але він назавжди залишив світлий слід у пам’яті рідних, близьких та знайомих. 

Сергій Глушанець народився 12 квітня 1983 року на Львівщині. Згодом батьки переїхали на Хмельниччину Тут, у 2000 році закінчив місцеву школу. Далі вступив до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», де отримав вищу освіту за спеціальністю «Виробництво електронних засобів» та здобув кваліфікацію радіоінженер-конструктор-технолог. Про це повідомляють на сторінці Славутського виконавчого комітету. Товариш Героя Максим Джурилюк розповів журналістам vsim.ua, що Сергій також закінчив військове училище. 

Із 2006 року чоловік працював за різними напрямками діяльності у філії «Славутський маслоробний комбінат», компанії «Декорленд», КП «Славутський центр ПМСД», Славутському РЕМ АТ «Хмельницькобленерго». Максим зазначає, що Сергій Глушанець спеціалізувався на ІТ.

Відео дня

У 2015-2016 роках боєць пішов на службу в Збройні сили України. На другий день вторгнення російських військ, 25 лютого, Сергій став на захист Батьківщини. Мав звання старшого лейтенанта, був командиром механізованого взводу. 9 червня Сергій Глушанець загинув у бою на Луганщині. 

Він загинув він під обстрілами градів на Северодонецку”, - розповідає товариш Сергія Максим. - Сьогодні (14 червня - авт.) його привезли до матері”. 

Фото зі сторінки Сергія Глушанця у Фейсбук. На фото він разом із сином. Липень 2020 року. 

У Героя залишилися вдома батьки, сестра, син та кохана жінка. Сергія згадують як добру та щиру людину, люблячого, турботливого сина та брата, надійного товариша.

“Сергій - це Людина з великої літери. Людина, яка завжди прийде на поміч. Україна для нього не просто слово. Він звичайний чоловік, працював програмістом, але добровільно пішов на схід, в АТО, і так само добровільно з березня на війні. Він справжній. Я і всі славутчани зі слізьми в очах дякуємо йому за те, що він був”, - каже Максим Джурилюк. 

Прощалися з військовим у рідному місті. Живим коридором, прихиливши коліно, громада вшанувала полеглого бійця. Похоронили Сергія на «Новому кладовищі» із усіма військовими почестями.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (47)
  • Віра Мельник

    Вічна память
  • Зінаїда Римар

    Вічна Світла ПамятьГерою України! Щирі співчуття рідним та близьким.Низький уклін Герою який віддав своє життя за Україну!
  • Светик Медок

    Слава і вічна пам'ять Герою!
  • Сергей Трачук

    😥

keyboard_arrow_up