“В момент загибелі він допомагав тяжкопораненим бійцям евакуюватися”. Під Соледаром загинув прикордонник Юрій Юрчик

“В момент загибелі він допомагав тяжкопораненим бійцям евакуюватися”. Під Соледаром загинув прикордонник Юрій Юрчик
Фото зі сторінки Національної академії держприкордонслужби України
  • Юрій Юрчик був начальником штабу сил спецназу Держприкордонної служби.

  • Мав звання полковника. 

  • Він під артобстрілом допомагав іншим бійцям вибратися неушкодженими, а сам загинув. 

  • Вдома на нього чекали дружина та маленька донечка. 

У вівторок, 10 січня, на Хмельниччині попрощались з прикордонником – полковником Юрієм Юрчиком. Він був офіцером зведеного прикордонного загону Держприкордонслужби України. Герой боронив свою державу в найгарячішій точці російсько-української війни — під Соледаром. 

У Національній прикордонній академії зазначають, Юрій Юрчик був зразковим прикордонником. Він захищав рубежі своєї країни майже 20 років.

— Сміливий та мужній офіцер-прикордонник ніколи не ховався за спинами інших. І це не просто слова. Всі, кому доводилось з ним служити, скажуть, що він  був справжнім офіцером, справжнім прикордонником, справжнім і надійним товаришем, справжнім професіоналом своєї справи, справжнім батьком і сином…— додають в навчальному закладі. 

Відео дня
На фото - Юрій Юрчик

Під час останнього бою він був начальником штабу сил спецназу Держприкордоннслужби. Юрій Юрчик мужньо керував обороною на Соледарському напрямку. Він перебував безпосередньо на вогневих позиціях, де йшли запеклі бої, та разом з побратимами не давав ворогу просунутись вперед. 

Під час одного з масованих ворожих обстрілів зі ствольної артилерії, мінометів та стрілецької зброї Юрій Юрчик отримав осколкові поранення. Вони були несумісні з життям. В момент загибелі він допомагав тяжкопораненим бійцям суміжного підрозділу Сил оборони України евакуюватися. Та сам, на жаль, не вберігся. Це сталося 8 січня. А через 2 дні бійця провели в останню дорогу на Хмельниччині. 

У захисника залишились дружина та маленька донька. Провести офіцера в останню путь прийшли його побратими, керівництво прикордонного відомства, керівники органів місцевого самоврядування, громада, рідні та близькі. Прощання відбулось на Хмельниччині, бо тут знаходиться частина, в якій служив прикордонник. Аби переглянути всі фото - гортайте вбік:

— У пам’яті всіх, хто його знав, Юрій назавжди залишиться як зразковий офіцер, мудрий наставник, люблячий батько та чоловік, надійний товариш, щира та добра людина, – зазначив у своєму прощальному слові Голова Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Дейнеко.

В соцмережах близькі та знайомі називають його зразковим офіцером та сумують з приводу важкої втрати:

Воєнкор Андрій Цаплієнко розповів, що “там, де Юрій воював разом зі своїми хлопцями, лише за минулу добу було 22 бойові зіткнення з окупантами та 106 артилерійських обстрілів". 

Андрій Цаплієнко також зазначив, що ще зовсім недавно він розмовляв із Юрієм, коли брав у нього інтерв’ю.

— Я дивлюся на кадр зі свого сюжету з Донбасу і думаю про ту страшну несправедливість, яку принесли сюди росіяни. Адже вони вбивають найкращих з українців. Тих, хто є, хто міг би стати майбутнім нашої країни, — додав воєнний кореспондент.

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблих Героїв.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (96)
  • Дуся Савіцька

    Вічна Пам'ять Герою України Амінь
  • Алия Бахтигозина

    Вічна пам'ять
  • Таня Комарук

    Світла вічна пам'ять шана і слава воїну Герою.
  • Марія Міщишена

    Вічна память  і царство  небесне  нашому  герою.

keyboard_arrow_up