Захисник на псевдо "Чорний" пройшов три військкомати, щоб потрапити на фронт

Захисник на псевдо "Чорний" пройшов три військкомати, щоб потрапити на фронт
Тут і далі фото зі сторінки військового
  • Чоловік родом з Кам'янця. Він розповідає про перші дні війни та як йому двічі відмовляли у військкоматах. 
  • Як "Чорному" вдалося вступити до лав військових та про що мріє після нашої перемоги?

 Боєць на псевдо "Чорний" служить у 68-й окремій єгерській бригаді Збройних Сил. Чоловік сам родом з Кам'янеччини, тут зростав, навчався в школі в Ямполі. А останні кілька років перебрався до Києва. 

Єгер розповідає, що на початку повномасштабного вторгнення рашистів приходив аж у три військкомати, щоб стати на захист Батьківщини.

— 25 лютого пішов у військкомат на Оболоні, якраз в той момент, коли там виявили групу російських диверсантів. Кілька годин тривав бій між нашою теробороною і ворожою ДРГ, над нашими головами свистіли кулі, вибухала техніка. Тоді для мене, як для цивільної людини, це було шоком, — пригадує чоловік.

Відео дня
Так виглядав "Чорний" до 24 лютого 2022

Трохи оговтавшись від побаченого, він ще більше впевнився в своєму рішенні. Тож пішов до іншого військкомату – вже на Троєщині, але знову отримав відмову.

— Згодом я дізнався, що чоловік моєї сестри (шваґро), нині вже покійний, повертається з Італії в Україну. Тому я приїхав у Кам’янець, там ми разом прийшли у військкомат і нас врешті взяли до єгерської бригади, — розповідає "Чорний".

На сторінці бригади вказують, що шваґро "Чорного" з яким вони служили в одному взводі, на превеликий жаль, загинув на полі бою. Тож єгер пообіцяв, що помститься рашистам за свого родича. 

Майже весь взвод "Чорного" — це земляки з Кам’янця-Подільського. За словами воїна, усі як єдиний організм, розуміють один одного з півслова і завжди готові підставити плече. 

— З такими побратимами легше кувати нашу Перемогу, — додають в бригаді. 

А після війни "Чорний" мріє повернутися до столиці, сісти з коханою дружиною на балконі й всю ніч дивитися на мирний Київ. До слова, боєць ще не одружений. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Яцюк

    В Теофіполь їдьте, там всіх забирають. Скоро вже перейдуть до 80 літніх.
  • Дмитрий Дмитрович

    Теж знаю багато чоловіків, яким відмовили у воєнкомату, хоча ті самі туди йшли

keyboard_arrow_up