Соціальний готель у Хмельницькому: як працює та скільки коштує (ФОТО, ВІДЕО)

Соціальний готель у Хмельницькому: як працює та скільки коштує (ФОТО, ВІДЕО)
Кухня у заселеному крилі соціального готелю
  • У готелі можуть мешкати люди в скрутному становищі.

  • Проживання платне, а перед поселенням потрібно пройти медогляд.

  • В готелі провели ремонт та збільшили кількість місць удвічі.

На окраїні Хмельницького розташований центр соціальної підтримки та адаптації. Його частиною є соціальний готель. Тут мешкають сім’ї, що опинилися у скрутному становищі. Наприклад, це родини, що втратили житло через пожежу, були змушені йти на вулицю через сімейне насильство чи вимушені переселенці. Живуть тут і одинокі хмельничани.

Соціальний готель на Житецького, 22 відкрили 2017 року. Будівля має два крила. У правому є 5 житлових кімнат, а розраховане воно на 16 осіб. Зараз крило заселене, а вільних місць тут немає. Окрім власне кімнат, тут є кухня, ванна та туалет. Про це розповів директор Хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації Дмитро Старцун.

Сьогодні, 11 лютого, презентували відремонтоване ліве крило. Раніше тут був склад гуманітарної допомоги та кабінет. У крилі провели ремонт, який тривав від жовтня до грудня минулого року. Також встановили нові меблі та техніку. У крилі є 6 житлових кімнат на загалом 16 осіб. Також є кухня, туалет, душова та кабінет завідуючої. Із меблів є ліжка, тумбочки та шафи, а з техніки — пральна машина. Кухня обладнана електроплитою, мийками та шафками.

Відео дня

Вартість ремонту та техніки у правому крилі — понад 600 тисяч гривень. Нове ліве крило обійшлося приблизно у 900 тисяч гривень. Всі витрати були за рахунок бюджету міста. Про це під час презентації розповів міський голова Олександр Симчишин.

Готель призначений для сімей та одиноких хмельничан у скрутному становищі. Наприклад, це можуть бути ситуації домашнього насильства, втрати житла внаслідок пожежі, вимушеного переїзду через війну на Сході. Щоб потрапити до готелю, потрібно написати заяву до управління соціального захисту. Там її будуть розглядати. У випадку позитивного рішення потрібно буде пройти медогляд. Для поселення обов’язково потрібен паспорт. Якщо документу немає, центр соціальної підтримки допоможе його відновити.

Договір на поселення укладається на півроку. За необхідності його можуть і подовжити. За словами Дмитра Старцуна, це стосується сімей вимушених переселенців. Так, у лівому крилі готелю мешкає матір з чотирма дітьми. Додому вона не може повернутися, адже її місто розташоване на окупованій частині Донбасу. Винаймати житло жінка також не має можливості.

Зараз в управлінні соцзахисту розглядають три заяви на поселення у новому крилі соціального готелю. Дмитро Старцун розповів, що це внутрішньо переміщені особи та ті, хто потерпає від домашнього насильства. Розширяти готель вирішили через постійний попит хмельничан на таку послугу. Перебування у відділенні платне. Це 320 гривень на місяць у теплий період та 520 гривень на час опалювального сезону. В цю суму включені лише комунальні послуги.

Коридор у новому крилі

Кухня у новому крилі

Кімнати у новому крилі

Душова у новому крилі

Туалет у новому крилі

Заселене крило

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Лариса Якимчук

    Я голова  благодійного фонду в Старокостянтиневі.при фонді відкрила будинок для літніх людей та інвалідів. На даний час в мене є вільні місця. Зможу прийняти жінку,  або  сім'ю, які потрібна робота та житло
  • Ангеліна Вікторівна

    Доброго дня,а якщо людина у скрутній ситуації і немає ні копійки то що? До вас незвиртатися взагалі?а просто жити на вулиці....
  • Євген

    Це точно сказано! Аж плюватися хочеться.
  • Антонина Солтыс

    Такий важний сайт, що на кожній новині треба авторизуватися !!!!!    Кошмар !!!!   Для чого це ????    Хто там у вас такий   "дуже вумний " придумав це ???     Нема чим  занятись ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up