Після перевірки “Ревізору” хмельницький “Ситий Будяк” можуть закрити

Після перевірки “Ревізору” хмельницький “Ситий Будяк” можуть закрити
Скандальна програма “Ревізор” врешті понишпорила по наших кафе і готелях. Зверхність, бруд і неохайність — все це ведуча програми Ольга Фреймут зустріла у закладах. У санстанції кажуть — закон не дозволяє перевіряти кафе так часто, як потрібно

Під пильне око “ревізорки” потрапили ресторан «Колізей», піцерія «Мак-Смак», кафе «Ситий Будяк» і «Наомі», готелі «Янісоль», «Поділля» і «Либідь Плаза». Рекомендацію отримали не всі: “Будяк” Ольга розкритикувала за бруд і сморід, піцерію — за неідеальну чистоту, “Наомі” - за зверхність персоналу, а “Поділля” - за непривітність.

Клала сир облизаною ложкою
- Навіть якби була голодна і вмирала – все одно б не їла. Бо тоді б точно вмерла, - заявила телеведуча. - Тут неймовірно смердить, я просто задихаюсь. Так тхне. І на голову падає пилюка.
Шокуюче відео, яке по телебаченню та в інтернеті продивились тисячі хмельничан, стосувалось “Ситого Будяка”. Там примхлива білявка навідріз відмовилась їсти. У кухні Ольга помітила борошно, просіяне просто на підлозі. Поруч – мишоловка. Наступний крок – кухня. У мийці — каламутна вода рожевого кольору. У відерці з сиром телеведуча знайшла облизану ложку. Під столом — каструлю із засохлими грибами.
- Тьотя клала у ваші налисники сир і зубами облизала цю ложку, я вам гарантую. Ви бачите сліди? Я бачу, - каже Ольга Фреймут.
У кафе виправдовуються — телеведуча повинна була врахувати “людський фактор”.
- Це її робота. Але ви зайдіть у будь-який заклад. Це людський фактор: тут каструля, тут вариться, тут горить. Це ж не один салат. Все треба нарізати, зробити. За дві хвилини нічого не зробиш. Ви вдома, коли готуєте страви, і то порозкидаєте, - розповідає жінка, яка представилася шеф-кухарем, але не назвала свого імені. - Тим більше, вона монтаж могла зробити. Людина, якщо щось погане хоче знайти, знайде, тим більше, що вона у приміщенні була сама, та ще й в кінці дня. Я рахую, що наша кухня була однією із найкращих у місті. А обхаяти можна за один день. Її оцінка, звичайно, буде несправедливою.

Перевіряємо за планом
- Планова перевірка кафе “Ситий будяк” була буквально чотири місяці тому, — каже завідувач санітарно-гігієнічним відділом міської санепідстанції Ярослав Главацький. — У листопаді ми зафіксували деякі недоліки, але штраф не накладали, так як порушення були усунуті.
Нині через позапланову перевірку на власницю кафе Євгенію Фірсову склали протокол про порушення санітарно-гігєнічних норм та правил. Кінцеве рішення буде за головним лікарем санітарно-епідеміологічної станції — накласти штраф або ж взагалі припинити роботу закладу.
Наразі до кафе виїхала баклабораторія — беруть змиви, проби водопровідної води, обстежують персонал, досліджують продукти.
- Згідно із законодавством, об'єкти ресторанного господарства перевірялися санстанцією до цього часу раз на півроку. Ми повинні були у письмовій формі попередити власника закладу про візит за десять днів. Безумовно, за цей час господарі робили все для того, щоб гідно зустріти перевіряючих. Але зараз ситуація змінилася, - каже завідувач санітарно-гігієнічним відділом Хмельницької міської санепідстанції Ярослав Главацький. - З лютого ми маємо повне право навідуватись до ресторанів у будь-який день та час доби. Але робити це можна тепер, відповідно до постанови №1405 Кабінету Міністрів, лише раз на два роки! То про який контроль може йти мова? Вся відповідальність за дотримання санітарно-гігієнічних норм відповідно покладається на власників закладів —об'єктів ресторанного господарства!
Перевіряти заклади можуть і частіше, але для цього повинен бути конкретний привід — письмові скарги, спалах інфекції, харчові отруєння. За порушення власникам кафе призначають штрафи — від 102 до 425 гривень.

Відео дня
>До кухаря з міліцією
На кухню «Наомі» Ользі Фреймут зайти не дозволили. Розізлившись, телеведуча стала вимагати в адміністратора документи, але та їй їх не показала. Фреймут подзвонила у міліцію. На виклик білявки приїхав заступник начальника хмельницької міліції Сергій Трач. Навіть із підмогою Олю на кухню не пустили, а міліціонер пояснив – пишіть звернення, будемо розбиратись. Образившись на кафе, дівчина звинуватила персонал у зверхньості.
У кафе відповідають — потрібно було поводитись скромніше.
- Я бачила декілька її передач, зокрема про Симферополь та Тернопіль, і мені здалося, що там вона вела себе більш скромніше, ніж у нас. В принципі, що я можу сказати? Це її робота, - каже адміністратор ланч-кафе «Наомі» Альона Гарбузюк. - А те, що не дали нам рекомендації, то, значить, не заслужили. Наступного разу дадуть. Зараз усе по-іншому. Я не один день працюю тут і прислуховуюся до думки наших клієнтів. А Оля? Вона молодчинка!

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (89)
  • Anonymous

    Будяк рішає як з обласною так і міською Санстанцією. А їх начальники беруть не виходячи з кабінету. Так шо якщо знову зайти в будяк - буде те саме на кухні
  • Anonymous

    Это просто жесть!
  • Anonymous

    Мене вбиває одне.. що після стількох переглядів передачі.. вчора проходила в обідню перерву біля Ситого будяка там повно людей ... беееее.. як так люди себе не поважають... як можна їсти в такому "гадюшнику" у нас є багато нормальних кафе... а люди за те що там дешевше травлять себе цею брудною їжею...

    Anonymous reply Anonymous

    i я бачила як люди там обiдали.можливо це муляжi)))))))))))

    Anonymous reply Anonymous

    Можливо просто не всі дивляться цю передачу.... Я б радив туди не ходити. Безпечніше перекусити в якомусь іншому закладі ніж там.

    Anonymous reply Anonymous

    i я бачила як люди там обiдали.можливо це муляжi)))))))))))
  • Anonymous

    чего вы все напали на администраторшу Наоми? Она реально имела право не впускать съёмочную группу на кухню. Фреймут просто нахрапом решила взять её, как в Подольке, тупо ломанулась несмотря на охрану и проскочила, потому что формально имела на это право. А здесь очканула,потому что знала, что админ права и в наглую пролезть ей никто не даст. Хотя то что администратор не пускала журналистов, говорит о том, что на кухне могло быть что то типа "Сытый Будяк", но теперь об этом можно только догадываться

    Anonymous reply Anonymous

    Одне діло не пустити, а зовсім інше хамити і поводити себе зверхньо. І не зрозуміло чого Оля "очканула"? Маячня якась. Адмін тільки хамити вміє, а перти проти охоронця-шкафа сенсу нема. Так що вона все правильно зробила, викликавши міліцію і не опустисвшись до рівня тамтешнього персоналу, вступаючи в перепалку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up