662 тисячі на знаки та розмітку: у центрі Хмельницького облаштують платні парковки

662 тисячі на знаки та розмітку: у центрі Хмельницького облаштують платні парковки
Фото з архіву редакції
  • Встановлення стійок, монтаж знаків та нанесення розмітки.

  • Це звичайні завдання комунального підприємства, яке відповідає за хмельницькі дороги.

  • Втім, за такі послуги на Грушевського та Соборній готові платити приватній фірмі.

У центрі Хмельницького планують облаштувати платні парковки. Йдеться про чотири вулиці — Староміську, Вайсера, Соборну та Грушевського. У міськраді вже офіційно відвели ділянки під паркування. Коли воно стане платним, журналіст vsim.ua запитував у міського голови Олександра Симчишина. Той відповів, що терміни поки не визначили. Однак додав, що, ймовірно, спершу платне паркування впровадять на одній вулиці, а потім їхню кількість збільшуватимуть.

Схоже, момент впровадження платного паркування у центрі невпинно наближається. Комунальники шукають фірму, яка встановить дорожні знаки та нанесе розмітку на Соборній і Грушевського. Відповідна інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Замовником робіт є комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг.

Вартість облаштування місць для паркування оцінили загалом у майже 662 тисячі гривень з податками. Ця сума може бути зменшена в процесі обрання підрядників. Це може бути як дві фірми, так і одна. Замовлення має бути виконане до кінця серпня цього року.

Відео дня

Що робитимуть на Грушевського

Роботи на вулиці Грушевського, згідно з технічним завданням, потребуватимуть придбання таких матеріалів:

З використання цих матеріалів будуть виконані такі роботи:

Що робитимуть на Соборній

Роботи на вулиці Соборній, згідно з технічним завданням, потребуватимуть придбання таких матеріалів:

З використання цих матеріалів будуть виконані такі роботи:

Чому звичні завдання доручають підрядникам?

Як бачимо, йдеться про досить прості матеріали та роботи, якщо порівняти з тими, які зазвичай установи міськради замовляють через «Prozorro». Встановлення стійок, знаків та нанесення розмітки фарбою — це стандартні завдання комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг. Як приклад можна навести облаштування нового пішохідного переходу біля «Либідь Плази», яке комунальники закінчили минулого тижня.

Чому ж тоді для облаштування паркомісць наймають підрядника, а не роблять це самостійно? Дізнатися відповідь на це питання журналісту vsim.ua не вдалося. У КП БРЕД на телефонні дзвінки не відповіли, а виконувач обов’язки начальника управління комунальної інфраструктури Василь Кабальський вже традиційно попросив написати запит. Відповідь чиновників ми обов’язково опублікуємо згодом. Слідкуйте за оновленнями.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валентин Валентинович

    Новий вид заробітку для мерії .. , замість створення і  облаштовування  додаткових паркінгів , просто роблять з безплатної парковки попри дорогу -  платну, " геніальне вирішення проблем паркування" за рахунок платників податків
  • шоколадные ванильные соленые муравьи в реальности без маски.
  • Инесса Вебер

    Підтримую. Треба навести лад та естетику

    Читач47 reply Инесса Вебер

    З таким витрачанням коштів не всюди вдасться навести лад і естетику

keyboard_arrow_up