Запитали у Симчишина про платні парковки у центрі. Що він відповів

Запитали у Симчишина про платні парковки у центрі. Що він відповів
Фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Платні парковки вже є на проспекті Миру та Львівському шосе.

  • Депутати додали їх ще й у центрі.

  • Запитали у міського голови, коли очікувати впровадження оплати.

У центрі Хмельницького запровадили зони платного паркування. Під них відвели частини чотирьох вулиць — Грушевського, Соборну, Вайсера та Староміську. Таке рішення сьогодні, 2 червня, ухвалили депутати на сесії міської ради. Зони платного паркування вже є на Львівському шосе та проспекті Миру. Далі перелічуємо всі платні парковки, які формально тепер є у Хмельницькому. Вартість паркування, нагадаємо, складає 15 гривень за годину.

Південна та північна сторона проспекту Миру від Трудової до АЗС. Кількість місць 47. Графік роботи: 08:00 — 15:00, вівторок — неділя.

Львівське шосе, північна сторона від виїзду зі стоянки ПП «Ізіда» до входу в ринок «ВВК Поділля-2», від входу в ринок ТД «Тісса» до території буд. № 8. Кількість місць 130. Графік роботи: 07:00 — 15:00, вівторок — середа, п’ятниця —  неділя.

Відео дня

Вулиця Соборна:

Вулиця Грушевського:

Вулиця Вайсера від Володимирської до Кам’янецької. Кількість місць 120. Графік роботи: 08:00 — 18:00, вівторок — неділя.

Вулиця Староміська від Грушевського до Кам’янецької. Кількість місць 131. Графік роботи: 08:00 — 18:00, вівторок — неділя.

Коли ж хмельничани будуть платити за паркування у центрі міста? Про це журналіст vsim.ua запитав у міського голови Олександра Симчишина. Його відповідь була такою:

— Наразі ми тільки визначили місця, зафіксували їх, а стосовно запровадження безпосередньо оплати ми ще не визначилися. Як тільки це буде, ми обов’язково повідомимо. Це залежить від багатьох обставин. Ми вагаємося, чи варто це робити в умовах воєнного стану. З одного боку суттєво падає платоспроможність населення в умовах воєнного стану. З іншого боку в умовах війни, в умовах кризи і варто робити ключові зміни. А ці ключові зміни — це виховання людей для того, щоб вони розуміли, що паркування — це насправді дисципліна і це необхідність оплати. Так живе весь цивілізований світ.

Олександр Симчишин також допустив, що запроваджувати платне паркування у центрі можуть поступово — починаючи з однієї зони і збільшуючи їхню кількість, спираючись на попередній ефект. Ще він сказав, що результатами роботи платної парковки на Львівському шосе влада задоволена, а от на проспекті Миру — «не дуже».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач35

    Вітаю всіх з Перемогою над кацапами. Якби не було перемоги, то хіба мер займався такою фігнею під час війни.

keyboard_arrow_up