У міськраді провели конкурс перевізників. Які результати

У міськраді провели конкурс перевізників. Які результати
Автобусний маршрут №3 — один із тих, який не отримав постійного перевізника
  • Вісім маршрутів мали отримати нових перевізників.

  • На конкурс подалися два учасники.

  • Зрештою замістили лише один маршрут.

  • Що буде з рештою?

У міській раді провели черговий конкурс з визначення перевізників на міські автобусні маршрути. Це перший конкурс, який організували після запровадження нових тарифів на проїзд. Розповідаємо, які маршрути сьогодні, 20 липня, мали отримати нових перевізників та які результати.

Що запропонували на конкурс

Отримати нових перевізників мали такі автобусні маршрути (у дужках вимоги перевізнику):

  • Відео дня
    /li>

Які результати конкурсу

На конкурс подалися лише двоє перевізників — КП «Електротранс» та приватне підприємство «Авто-експерт». Перше захотіло обслуговувати маршрут №20, друге — №28 та №32.

«Електротранс». З комунальним підприємством укладуть договір на обслуговування маршруту №20. До слова, воно і зараз його обслуговує. Стандартний термін угоди складає п’ять років, однак з «Електротрансом» підпишуть на рік. Причина — відсутність автобусів, пристосованих для людей з інвалідністю.

На конкурс підприємство подало інвестиційне зобов’язання, яке передбачає придбання нових низькопідлогових автобусів до кінця року. Якщо їх куплять, термін дії договору з «Електротрансом» може бути подовжений.

«Авто-експерт». Пропозицію підприємства відхилили, оскільки частина автобусів переобладнана з вантажних. Заступник міського голови Микола Ваврищук розповів, що зараз у місті їздить такий транспорт в інших перевізників. Однак чинне законодавство не дозволяє укладати угоди з перевізниками, що мають переобладнані транспортні засоби.

Представник перевізника погодився з цим, проте зазначив, що отримував дозвіл на переобладнання. Крім того, для кожного з транспортних засобів є дозвіл на перевезення пасажирів. Микола Ваврищук сказав, що «Авто-експерта» можуть призначити на автобусні маршрути тимчасовим перевізником. Закон це дозволяє попри наявність переобладнаного транспорту.

— Коли є якась боротьба між претендентами, тоді можна з них і «витискати» кращі умови, кращі транспортні засоби. Коли претенденти навіть не подаються на конкурс, то важко навіть комусь якісь умови ставити, — зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Як зазначив чиновник у коментарі журналістам vsim.ua, що всі конкурсні маршрути, окрім №20, будуть обслуговувати тимчасові перевізники. Термін угоди в такому випадку складає три місяці.

— Ситуація дуже критично змінилася, і на сьогодні вже ніхто не б’ється за маршрути. 2007, 2008, 2012 роки були повні зали, всі сиділи сперечалися, хто який маршрут візьме, ледь не билися. Зараз такого немає, ніхто за маршрути не б’ється. І навіть попри зростання вартості ми відчуваємо гострий дефіцит. Тому основна наша стратегія — це розвиток комунального підприємства. Воно не залежить від того, подасться хтось на конкурс, не подасться, ми будемо мати нормальну мережу, — розповів Микола Ваврищук.

Що відомо про «Авто-експерта»

Хоч цей перевізник сьогодні й не виграв конкурс, він потенційно може замістити маршрути тимчасово. За даними «YouControl», фірма зареєстрована у Хмельницькому в серпні 2008 року. Основним видом діяльності є інший пасажирський наземний транспорт.

Фірма має 19 транспортних засобів у власності та 35 у користуванні. Крім того, підприємство має ліцензії на внутрішні та міжнародні перевезення пасажирів автобусами, а також на зберігання пального.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Діма Сокол

    Я думаю що треба щоб було соціальне забезпечення перевезення пасажирів міському транспорті.
  • Михаил Полевой

    Дуже надєюсь шо Мішин пролетів…!
  • Олександр Левицький

    3 десятилетиями была маршрут в дубово. Какой дебил решил 3 разворачивать под мостом, козлу понятно что 3 нужно продлить в дубово. И будет нормальный маршрут.
  • Екатерина Василевская

    Добрий вечір,а коли взагалі буде налагоджен маршрут 3?

keyboard_arrow_up