Без голосу в маршрутці: чому не всі хмельницькі водії включають "озвучку"

Без голосу в маршрутці: чому не всі хмельницькі водії включають "озвучку"
  • Зупинки у Хмельницькому оголошують лише у 30% маршруток.
  • Мешканці скаржаться, що пасажири, які змушені їхати стоячи, не бачать, де вийти. А взимку вікна в автомобілі взагалі замерзають.
  • В управлінні транспорту пояснили, що домовленість є, але змусити ставити GPS-навігатори водіїв не можуть. 

 

Ще у 2013 році у Хмельницькому почали встановлювати озвучки у громадському транспорті. Зараз лише третина маршрутних таксі автоматично оголошує зупинки.

В управлінні транспорту та зв’язку кажуть, що програмне забезпечення, завдяки якій працює автоматичне оголошення зупинок працює на GPS-навігаторі. Однак ними обладнані ще не всі маршрутки. 

- Не у всіх маршрутках є озвучка зупинок. Такого розпорядження у нас не було. Але була домовленість. Тому на деяких маршрутах система працює вже більше 2 років. Не всюди витримала. Але на наступний конкурс ми будемо оголошувати закупівлю цих систем у всі маршрутки, - розповідає vsim.ua заступник начальника управління транспорту і зв’язку Сергій Шепурєв.

Відео дня

За словами посадовця, з часом оголошення зупинок буде обов’язковою умовою роботи маршрутних таксі. Тому журналісти vsim.ua дізнались у декількох перевізників, чи працюють на їхніх маршрутах системи озвучки. У «Рембуд-трансі» кажуть, що їхні автомобілі обладнані програмним забезпеченням для оголошення зупинок.

- У нас всі 100% автомобілів обладнані системою GPS-навігації, тому оголошення зупинок працює. Перед новим роком у нас не було озвучки буквально на 12 машинах, але ми там вже встановили системи. Залишилось ще 2 автомобіля, до 15 січня озвучуватись зупинки будуть і на них, - каже директор ТОВ «Рембуд-транс» Петро Кузьмін.

Читайте також: Проїзд у громадському транспорті Хмельницького хочуть підняти в березні

А от деякі перевізники від автоматичного озвучення зупинок відмовились. Мовляв, самі пасажири попросили. 

- У нас раніше працювало оголошення зупинок, але збилась система і ми перестали її використовувати. Також до нас дзвонили люди і жалілись, що їм занадто гучно і це заважає спокійно їхати. А ми поки не придумали, як зробити її тихішою. Та і люди кажуть, що самі знають зупинки. Зараз у нас ще на деяких маршрутах працює, а на деяких відключена, - пояснює директор ТОВ «Хмельницьке таксі» Валентина Мороз. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Христя Лиса

    часом ото їдеш як сільодка, то не бачиш світа білого, не то що де треба вийти
  • Володимир

    Оголошення зупинок заважає, да. А шансон не заважає, ггггг.
  • Ірина Горощак

    Шановні журналісти, ви б краще дослідили чому квитки за проїзд пасажирам не надаються в маршрутках, чому водії маршруток дозволяють собі їхати мимо зупинок, чому їм треба казати що виходиш - актуальніше, а зупинки ми і так знаємо.

    Діана Граділь reply Ірина Горощак

    Шшановна Горощак, журналісти правильно висвітлюють цю тему.не всі люди знають назви зупинок, особливо діти, які їздять у різні мікрорайони міста на спорт.секції. Багато іногородніх не знають назв зупинок та вулиць,а білетик в маршрутці є біля кожного водія, можете взяти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up