До Відрадного та Дивокраю не їдуть маршрутки. Що каже влада

До Відрадного та Дивокраю не їдуть маршрутки. Що каже влада
  • Мікрорайон Озерна поступово розширюється.

  • Зростає кількість мешканців і, відповідно, пасажирів громадського транспорту.

  • Розповідаємо про одну з проблем мікрорайону та можливі розв’язання.

Мікрорайон Озерна — один із тих, які у Хмельницькому забудовуються найактивніше. З року в рік там з’являються все нові й нові багатоповерхівки. Та й не тільки вони — мікрорайон «обростає» масивами приватних будинків. Вони розташовані як у межах міста, так і на території інших громад, безпосередньо межуючи з містом. Все це збільшує потребу в громадському транспорті, адже все більше людей використовує його, аби дістатися з Озерної до інших частин міста.

До редакції vsim.ua звернувся хмельничанин Валерій Карнаух, який мешкає на Озерній в районі масиву Срібні Озера. Чоловік розповів, що часто бачить місцевих, зокрема й школярів, які прямують з масиву Дивокрай до найближчих зупинок — кінцевої «Озерної» та «Школи №28». Все через те, що на вулиці Бандери від вулиці Панаса Мирного до вулиці Озерної громадського транспорту немає зовсім. При цьому на кінцевій мікрорайону Озерна маршрутів чимало, і часом транспорт стоїть у черзі, аби під’їхати до зупинки.

Загалом більшість громадського транспорту, який їде на Озерну, прямує через проспект Миру на Панаса Мирного й до кінцевої. Це всі тролейбуси, а їх 8, і 11 автобусних маршрутів. Є ще кілька маршрутів — №3 прямує через вулицю Озерну повз Хмельницький МРЕМ, №29А окрім кінцевої заїжджає також на вулицю Кармелюка, №49А їде тільки на вулицю Кармелюка, №47 прямує через Старокостянтинівське шосе до Першого паркового.

Відео дня
Охоплення маршрутами громадського транспорту мікрорайону Озерна

У зв’язку з цим Валерій Карнаух вважає, що вулицю Бандери (від Панаса Мирного до проспекту Миру) варто пустити автобусний маршрут. Ним зможуть користуватися мешканці розташованих поряд будинків, а це масиви Відрадне й Дивокрай та прилегла частина Озерної.

Додана ділянка, де хмельничанин пропонує запустити автобус

За словами хмельничанина, маршрут комунального автобуса №3, який пролягає через вулицю Озерну, забирає на ній мало пасажирів. Одним із варіантів розв’язання проблеми, на думку Валерія Карнауха, може бути «кільцювання» маршрутів. Тобто на кінцеву автобуси можуть їхати через Панаса Мирного, а звідти через Бандери, чи навпаки. Зокрема, так можна пустити й автобус №3. Іншим варіантом є запуск прямого маршруту вулицею Бандери від проспекту Миру до кінцевої на Озерній.

Що ж на це кажуть у владі? Журналіст vsim.ua звернувся до виконувача обов'язки начальника управління транспорту міськради Костянтина Костика. 

— Наразі там відсутній стабільний пасажиропотік для того, щоб можна було постійно організувати рух громадського транспорту, тому це питання поки не на часі. Ми будемо моніторити ситуацію, — сказав чиновник.

Він також розповів, що кілька років тому на ділянці запускали маршрути №31 та №38. Однак пасажирів було занадто мало. Останнім часом експериментів не могли проводити через карантин та воєнний стан.

Опитування

А як ви вважаєте, чи потрібен громадський транспорт на вулиці Бандери в мікрорайоні Озерна?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Алина Куликовская

    Озерна - Лезнево , було б дуже добре , якби їздили маршрутки і в цьому напрямку, тому що хто їде до автовокзалу 1 , має двічі пересідати з маршрутки на маршрутку , трохи незручно
  • Роганська Людмила

    Vladyslav  Bondar мені здається що електробуси - не дуже. Це треба до них інфраструктуру, самі електробуси дорогі (може і тролейбусний рух погіршитися, бо чомусь дехто помилково вважає що електробус - це саме заміна тролейбусу). Краще вже тролейбуси.

    Було б цікаво на майбутнє також спробувати трамвайний маршрут: Avila sky-обл лікарня-лазня (до туди є з обох сторін колії, які не використовуються для залізничного руху)-через сквер до моста з виходом на Героїв Маріуполя до Майдану і Філармонії.
    Рухомий склад - декілька tatra t3 з Праги/Риги
  • Надежда Петрякова

    Озерна Лезнєво теж нічого не ходить...
  • Читач83

    І жителі по вул.Будівельників також з радістю б їздили на цих маршрутах!!!

    Бо коли будували і пайовики сплачували кошти,то обіцяли транспорт!!!

    Але за 10 років ні слуху і ні духу!!!😡😡😡

keyboard_arrow_up