У Хмельницькому підлітки розмалювали тролейбуси: що відомо про інцидент

У Хмельницькому підлітки розмалювали тролейбуси: що відомо про інцидент
  • Двоє хлопців розписують аерозольною фарбою тролейбуси. 
  • На відео у соцмережах чутно, як підліткам роблять зауваження. Ті - ігнорують.
  • Що відомо про інцидент і яка за це “світить” відповідальність?

“Що ви робите, альо?” , - звертаються жінки до двох хлопців в той час, коли ті розписують аерозольною фарбою тролейбус. Таке відео почали активно поширювати у місцевих Telegram-каналах.

Все відбувалось у вечірню пору. На ролику видно, як двоє хлопців спочатку роблять написи ззаду на одному тролейбусі. Згодом підходять до іншого й роблять те ж саме. Наприкінці чутно, як перехожі жінки роблять хлопцям зауваження.

“Що ви робите. Рєбята, що ви робите, альо?”, - звучить в їхню адресу. При цьому хулігани продовжують розписувати фарбою громадський транспорт. На жодне із зауважень не реагують. 

Відео дня

Сьогодні, 2 березня, в “Електротрансі” відреагували на інцидент. Підприємство вирішило опублікувати відповідь на своїй сторінці у Фейсбук. Працівники зазначили, що до поліції поки не звертались. Однак пригрозили зробити це наступного разу. Окрім цього, запевнили про наявність камер спостереження. 

  • Пошкодження майна карається відповідальністю, завжди. Якщо у вас велике бажання проявити себе та свою особистість - ви можете займатись громадською діяльністю, волонтерством, допомогою нужденним та всім, що не шкодить вам та іншим‼️ До речі, Хмельницький - сучасне місто, яке обладнане камерами. Наступного разу справа буде передана до правоохоронних органів. Якщо у вас багато вільного часу - ми з радістю запрошуємо на роботу! , - зазначили на підприємстві. 

Яка відповідальність загрожує за пошкодження майна, журналісти vsim.ua запитали у правоохоронців. Інспектор з комунікації Хмельницького районного управління поліції Віра Мазур повідомила, що за даним фактом до поліції не звертались. В іншому ж випадку після проведеної перевірки вищезгадані дії можна буде кваліфікувати за статтею 173  КУпАП як “Дрібне хуліганство”.  Загалом воно передбачає альтернативні види покарання, такі як штраф чи громадські роботи. Найсуворіше - до 15 діб арешту.

Щоправда, як додає Віра Мазур, все залежить і від віку зловмисників. Якщо на відео неповнолітні, то за їхні дії повинні відповідати батьки. 

Нагадаємо, у Хмельницькому періодично фіксують випадки так званого вандалізму. Навесні хмельничанин розмалював єврейський центр свастикою і потрапив на камери відеоспостереження. Зловмисник обмалював знаками будівлю Єврейського громадського центру "Тхія", що на перехресті Кам'янецької та Героїв Майдану. 

А у 2021 році учні розмалювали стіни в одному з класів НВК №10. Там були нецензурні вислови й зображення Леніна. Щоправда, як згодом з’ясувалось, так старошокласники “розважались”, готуючи стіни до ремонту в класі. 

Нагадаємо також, нещодавно у Хмельницькому почали поширювати російський молодіжний рух. В його рамках підлітки організовують й влаштовують бійки в громадських місцях. Детальніше про це можете переглянути за посиланням. 


Друзі, як ви вважаєте, на яке покарання заслуговують такі зловмисники? Діліться своїми думками у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • Rybakova Natalia

    Ви навмисно розганяєте хейт серед хмельничан. Читаю коменти і стає огидно. Зараз ми в стані дуже сильної нервової напруги і дуже легко направити всі  негативні емоції на когось. Навіщо ці питання?!  Є закон, він в нас як дишло, але іншого нема, є в ньому покарання за таке правопорушення. Все. Про що не балакати? Більш нема про писати? Це що кримінал? А люди починають стільки злісті ляти на хлопців.

    Андрей Гришнюк reply Rybakova Natalia

    Ну звісно,це ж не кримінал!

    Потім пошлють когось,а тоді ще й збирається компанією та поб'ють,це ж не кримінал,так діти порозважалися....

    Бо батьки так виховали,що може робити все що йому заманеться.

    Це не кримінал....

    Тільки потім будете розповідати в якому жахливому стані наш транспорт, вулиці,будинки,ліфти і т.д.

    І буде це не кримінал до тієї пори доки особисто не каснеться!....
  • Галина Арнаут

    Два придурка!поліцію треба було зразу викликати! Розмалювати їх тією краскою !
  • Аріна Лебедєва

    На місяць мити тролейбуси привселюдно. Щоб відчули смак праці і можливо дійде ...якщо там ще щось живе є у тій голові
  • Сергей Антипов

    Батьки пирикрасити

keyboard_arrow_up